• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija IMA PRIJATELJE, Španci ostaju pri stavu o Kosovu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Španija neće menjati svoj stav o Kosovu - nema priznavanja nezavisnosti, a Srbija da računa i na pomoć u evrointegracijama, preneo ambasador Španije predsednici Vlade Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinom koji je potvrdio da njegova zemlja neće menjati stav po pitanju nepriznavanja Kosova i da će nastaviti da pruža podršku evropskom putu Srbije.

Brnabić i Molina su razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

"Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i zalagati se za održavanje čvrstih i stabilnih odnosa i tradicionalnog prijateljstva dva naroda", poručila je premijerka Brnabić i zahvalila Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopšteno je posle susreta.

Ambasador Molina je potvrdio da Španija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da će nastaviti da pruža podršku u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Španija je jedna od pet članica EU koje ne priznaju Kosovo. Uz Španiju, to su još: Kipar, Rumunija, Grčka i Slovačka.

On je naglasio da će Španija istovremeno nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku evrointegracijama Srbije, koju smatra važnim činiocem regionalne stabilnosti i pouzdanim partnerom Evropske unije.

Predsednica vlade ocenila je da su politički odnosi Srbije i Španije na izuzetno visokom nivou, a da su se nakon uvođenja direktnih avio-linija Beograda sa Madridom i Barselonom, stekli dobri uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje dve zemlje.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rambo

Nece da ga priznaju zbog sebe a ne zbog nas. Kao da je njih briga za Srbiju!? Kakvi bre prijatelji, pa ko je kome vise prijatelj u ovo ludo vreme.

Milojica

Naravno da su prijatelji, medjutim ima srba koji su Srbima neprijatelji.

Aca

Havijer solana, prijatelj?

special image