Buongiorno Italia: Milan u Mendešovim rukama, Iguain podelio Bjankonere, Konte pritiska Kineze za Lukakua

Vreme čitanja: 5min | pon. 22.07.19. | 11:58

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Da li je Žorž Mendeš stavio pod svoju kontrolu i Milan, pita se Gazeta u današnjem izdanju pošto je portugalski menadžer napravio veliku uslugu Rosonerima koja sigurno nije “besplatna”. Veliku pažnju privlači i priča o Gonzalu Iguainu koji je baš rešio da upotrebi sve karte na raspolaganju da ostane u Juve. Takođe, svi dnevnici pišu u sve nestrpljivijem Konteu koji želi što pre da vidi pojačanja u napadu Intera. Gazeta piše i da će u ovoj nedelji stići konkretna ponuda PSŽ-a za Sergeja Milinkovića Savića i da smo ga protiv Triestine videli poslednji put u dresu Lacija.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan trči” ili “Milan Korea”, može na dva načina da se čita vodeći naslov Gazete koji upućuje na veliki proboj u pregovorima Rosonera sa Atletiko Madridom oko Argentinca. U tekstu na unutrašnjim stranama se objašnjava da je režiser čitave operacije moćni portugalski menadžer Žorž Mendeš. On je omogućio Milanu da proda Andre Silvu Monaku, klubu u kojem Mendeš vedri i oblači, za 30 miliona i radi na tome da smesti Kutrone u Volverhempton, u kome takođe Mendeš vodi glavnu reč, za cifru između 20 i 25 miliona evra.

Sa novce od prodaje Andre Silve i Kutronea Milan ima nameru da finansira kupovinu Anhela Koree iz Atletiko Madrida. Odlučujući susret između dva kluba bi trebalo da se dogodi sutra. Istovremeno, Milan traži još jednog defanzivca. Juventus traži previše novca za Demirala (35.000.000) ili klauzulu kontraotkupa, na koju Milan nema nameru da pristane. Tako je Lovren ponovo u igri da se preseli u Milan.

Konte urla i nada se”, izveštava Gazeta da novi trener Intera ostaje veran svom karakteru koji je pokazao u Juveu i Čelsiju. Konte je prihvatio odluku kluba da stavi na transfer listu Najngolana i Ikardija ali traži da se što pre ispune data obećanja oko novih napadača Nerazura. “Samit u Nankinu između Anotnija, Marote i Džanga. Trener nema nameru da odustane od Lukakua i Džeka. Ali, sada se postavlja pitanje ko će da kupi Ikaridja, Perišića i Najngolana i pored drastičnog pada cene njihovih igračkih kartona?”, pita se Gazeta. Na stranama posvećenim Interu se podseća da je cena Ikardija pala sa 110 miliona na 60. Najngolana sa 39 na 15 a Perišića sa 50 na 30. Dakle, u najboljem slučaju Inter bi mogao da inkasira malo više od 100 miliona od prodaje trojice igrača.

Pipita grize i beži”, piše Gazeta da Iguain ne želi da napusti Juve i da se još nada neočekivanom epilogu i pored toga što mu nije čak data ni “devetka” a njegov dres sa brojem 21 se ne nalazi u prodaji u specijalizovanim radnjama. Milanski dnevnik tvrdi da je Juve i dalje čvrsto rešen da gra proda i da je Roma sve ozbiljnija destinacija za nastavak karijere Pipite.

Milinković poslednji gol, slede pozdravi i možda Pariz”, tvrdi Gazeta, pozivajući se na svoje izvore, da u PSŽ-u pripremaju novu ponudu za Sergeja i da će ona biti predstavljena u sledećih par dana predsedniku Lotitu. List piše da je Milinković bio najbolji igač Lacija na meču sa Triestinom i da je svoju partiju začionio golom, možda i poslednjim u dresu Nebeskoplavih.

CORRIERE DELLO SPORT

Iguainov gol podelio Juve”, piše Korijere da je Gonzalo sa svojim nastupom, golom i kapitenskom trakom oko mišice dodatno uvećao redove navijača Juvea koji žele da ga vide i u sledećoj sezoni u dresu Bjankonera. List piše i da je Pipita imao sastanak u četiri oka sa sportskim direktorom Paratičijem pre meča sa Totenhemom. Juve i dalje ima nameru da ga proda i izabrani klub je Roma, ostaje teži deo posla, a to je da se Iguain uveri da je za njega isplativo da manju platu kompenzuje sa duplo dužim ugovorom sa Romom od onoga koji ga još uvek vezuje za Juve.

Paralelno, rimski dnenvik izveštava da neme dobrih vesti oko Zaniola koji se nalazi već duže vreme na listi želja Juventusa i Totenhema. “Zaniolo ostaje na klackalici. Sa klubom su odnosi i dalje hladni”, naslov je teksta u kome se veli da Zaniolo još uvek nije dobio ponudu od Rome za produžetak ugovora niti mu je zakazan sastanak sa upravom kluba oko njegove budućnosti.

Kaisedo je spreman da produži ugovor”, tvrdi Korijere da je Lacio na dobrom putu da ubedi “Pantera” da ostane u Formelu uz povećanje plate i produženje ugovora. Ekvadorijanac neće imati platu koju je želeo, ali će ući u uzak klub igrača Lacija koji primaju više od 2.000.000 evra i imaće seriju bonusa s kojima će moći da podigne svoja primanja. Ipak, Korijere upozorava da Lacio mora da bude oprezan i brz jer Boka Juniors ne odustaje od Kaiseda.

Kontakt Ikardija i Napolija”, otkriva Korijere da je centarfor Intera posle susreta svoje supruge-menadžera Vande Nare sa čelnicima Napolija odlučio da se čuje telefonom sa trenerom Karlom Ančelotijem tokom ove nedelje. List piše i da je reprezentativac Severne Makedonije Elmas praktično već igrač Napolija a da se Ančeloti još uvek nada dolasku Hamesa Rodrigeza.

Bolonja i Siniša, ujedinjeni u ljubavi”, izveštava Korijere sa jučerašnjeg hodočašća navijača Bolonje i supruge srpkog trenera u svetilište posvećenom Svetom Luki u bilizini prestonog grada Emilije s ciljem da se pomle zajedno za ozdravljenje Mihajlovića.

TUTTOSPORT

Juve, zadrži ga!”, purčuje Tutosport, bez uvijanja upravi Bjankonera da pruže još jednu šansu Gonzalu Iguainu. U podnaslovu se ističe da je Pipita bio među najboljima na meču sa Totenhemom, ne samo zbog postignutog gola već i zbog prikazane igre i pokazane kompatibilnosti sa Ronaldom. List takođe podvlači da su navijači Juvea listom uz Pipitu i pored toga što klub ima nameru da ga proda.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Iguain dezorjentisao sve” se zapaža da nije bila potreban utakmica protiv Totenhema da bi neko uvdieo kvalitete Iguaina, ali da je celukupna slika koju Iguain pruža od prvog momenta od povratka u Juve iznenađujuća. Jednostavno, niko nije očekivao toliku određenost i samouverenost Argentinca da može da se izbori za ostanak u Juveu.

Na unutrašnjim stranama se prepričava i da Juve ima problem sa prodajom Kena. Stara dama ne želi da izgubi kontrolu nad igračem i postavlja kao uslov klauzulu s pravom otkupa za eventualnu prodaju igrača. Međutim, Kenov menadžer Mino Rajola i zainteresovani klubovi u Premijer ligi ne žele da pristanu na taj zahtev Bjankonera. Budući da napadaču ističe ugovor sledećeg leta očekuju se varnice u sledećih par nedelja.

Inter: Konte pritiska da mu dovedu odmah Lukakua”, tvrdi Tutosport da će trener Intera na današnjem sastanku da familijom Džnag staviti do znanja vlasnicima Nerazura koliko je za uspešnost novog projekta važno da Belgijanac što pre dođe pod njegovu palicu.

Toro, evo ko treba Macariju: Verdi i Da Paul”, šalje Tutosport poruku i predsedniku Torina Urbanu Kairu da ubrza pregovore oko dovođenje igrača Napolija i Udinezea. Po mišljenju torinskog dnevnika Verdi i De Paul su neophodni za pojačanje ofanzivnog potencijala Granata.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara