Konkursi

Konkurs Centra za kulturu Grocka22.07.2019.


Centar za kulturu Grocka raspisuje Konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe u izlagačkoj sezoni 2020. godine. Konkurs je otvoren od 20. jula do 20. septembra 2019. godine.

 

Savet galerije daje prednost umetničkim prijavama koje pokazuju individualnost pristupa likovnim medijima i zaokružen idejni koncept. Takođe, smatra dobrodošlim prijave koje uključuju interakciju sa osobenim spomeničkim identitetom i arhitekturom Rančićeve kuće, pripadajućom baštom ili javnim prostorima Grocke, u cilju predstavljanja umetnosti i njenih izražajnih mogućnosti lokalnoj zajednici, kao i povezivanja likovnog programa Centra za kulturu Grocka sa sredinom u kojoj deluje. Savet galerije u sastavu: slikar Mika Lovre, slikar i istoričar umetnosti Jelena Hinić, kustos i istoričar umetnosti Zorica Atić, žiriraće pristigle prijave.

Prijave mogu podneti akademski obrazovani umetnici, članovi ULUS-a, ULUPUDS-a, kao i afirmisani neakademski stvaraoci, koji nisu izlagali u Centru za kulturu Grocka u protekle 2 godine. Konkursna prijava/formular treba da sadrži:
- podatke o autoru (ime i prezime, adresa, e-mail i kontakt telefon)
- idejnu koncepciju (do 2000 karaktera)
- fotografije/jpg radova (min. 5 fotografija)
- podatke o radovima (tehnika, dimenzije, godina nastanka)
- profesionalnu biografiju
- predlog dodatnih programa (ukoliko su planirani) tokom trajanja izložbe.

Galerijski prostor Centra za kulturu Grocka nalazi se u originalnom ambijentu Rančićeve kuće (60m2), staroj srpskoj kući s početka 19. veka. Objekat je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao spomenik kulture od velikog značaja. Izložbe su prostorno orjentisane u dve prostorije opremljene izlagačkim vitrinama. Takav raspored idealan je za manje i srednje formate, sitnu plastiku, te su izlagači zamoljeni da koncept izložbe prilagode navedenom prostoru i duhu objekta. Kuća raspolaže i velikom baštom parkovskog tipa koja se koristi kao letnja muzička scena, ali i izlagački prostor na otvorenom (za forme u prostoru otporne na atmosferalije). Video materijal, instalacije u prostoru i sl. dobrodošli su kao dodatni program.
Prijave za konkurs sa potrebnom dokumentacijom treba poslati najkasnije do 20. septembra 2019. godine. Poželjno je da prijave budu u elektronskoj formi. Konkursne prijave slati na e-mail adresu: centargrocka@gmail.com
Ukoliko umetnici nisu u mogućnosti da dokumentaciju pošalju elektronskim putem, mogu poslati prijavu (sa naznakom “Za konkurs”) poštom na adresu:
Centar za kulturu Grocka (Rančićeva kuća), Majevička 9, 11306 Grocka.

Napomena: Konkursni materijal se ne vraća. Uslovi izlaganja i obaveze izlagača biće naknadno definisane. Umetnik je u obavezi da rad po izboru ostavi legatu Centra za kulturu Grocka.
Rezultati konkursa i spisak prihvaćenih prijava biće objavljeni krajem novembra 2019. godine na sajtu Centra za kulturu Grocka.

Kontakt za dodatne informacije:
Centar za kulturu Grocka - Rančićeva kuća, 011 850 23 21,
Zorica Atić, 064 64 73 750,
e-mail: centargrocka@gmail.com

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.