Anketa: Većina smatra da Šešelj neće biti sankcionisan 1Foto: EPA-EFE JENS SCHLUETER (Ilustracija)

Čak 80 odsto građana smatra da Vojislav Šešelj neće biti sankcionisan zbog uvreda i pretnji upućenih novinarski Danasa, dok 71 odsto njih smatra da bi novinari trebalo da dobiju veću zaštitu od države, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Na sajtu Danasa sprovedena je anketa sa pitanjem “Da li mislite da će Vojislav Šešelj biti sankcionisan zbog iznošenja otvorenih pretnji novinarki Danasa”, na kojoj je glasalo oko 1.100 građana.

Od toga 80 odsto smatra da Vojislav Šešelj neće biti sankcionisan, dok 20 odsto ipak smatra da hoće.

Ista anketa sprovedena je i na Fejsbuku gde je čak 96 odsto glasalih odgovorilo negativno, smatrajući da Šešelj neće snositi poseledice za iznošenje pretnji i uvreda na račun novinarke Snežane Čongradin. Samo ćetiri odsto smatra da će on ipak biti prikladno kažnjen.

Anketa: Većina smatra da Šešelj neće biti sankcionisan 2

Drguo pitanje u našoj anketi glasilo je “Da li smatrate da bi novinari trebalo da dobiju veću zaštitu od države”, na koje je glasalo 915 građana.

Građani su većinski glasali potvrdno, smatrajući da novinari treba da dobiju veću zaštitu od države, i to 71 odsto njih. Ipak, 29 odsto glasalih smatra da novinari nisu ugroženi i da im nije potrebna veća zaštita.

Anketa na Tviteru, na kojoj je glasalo 540 građana, dala je slične rezultate. Naime, 81 odsto glasalih smatra da bi novinari trebalo da budu zaštićeniji, dok 19 odsto misli da je trenutno stanje zadovoljavajuće.

Anketa: Većina smatra da Šešelj neće biti sankcionisan 3

Instagram je takođe dao jako slične rezultate, gde je 86 odsto građana za to da novinari dobiju veću zaštitu od države, dok 14 odsto misli da to nije potrebno.

Građani su burno reagovali na ovu izjavu Vojislava Šešelja.

“Naravno da neće biti sankcionisan, nije ovo pravna država”, kratak je komentar jednog građanina na Fejsbuku.

“Nije problem Šešelj. Kako može predsedavajući da dopusti poslaniku da vređa bilo koga na govornici, pogotovu ženu. Kazati za bilo koju ženu da je ružna i to u parlamentu, a predsedavajući sedi i trepće… Ali i poslanici sede i slušaju. Dotakla je Srbija dno dna”, navodi se u jednom komentaru na naešem sajtu.

Bilo je i građana koji smatraju da novinari Danasa ne zaslužuju zaštitu države.

“Vi sigurno NE! Jer radite protiv države i državne zajednice”, ističe se u tom komentaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari