FOTO, VIDEO: Ulica Bate Brkića otvorena za saobraćaj

Novi deo Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, danas, 22. jula zvanično je otvoren za saobraćaj.
FOTO, VIDEO: Ulica Bate Brkića otvorena za saobraćaj
Foto: 021.rs

Radovi su trajali osam meseci i koštali više od 372 miliona dinara sa PDV-om.

Saobraćajnica je bulevarskog tipa široka 40 metara i duga 550 metara, sa pešačkim i biciklističkim stazama. Proširen je i deo ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, izgrađene su dve prateće režijske saobraćajnice, kao i kružni tok na uglu ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak.

U novom delu Ulice Bate Brkića sagrađena su i autobuska stajališta za potrebe GSP-a, ali za sada nije poznato koje linije će ići ovuda. Izgrađena je vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljene su elektro i druge vrste instalacija.

Gradnjom oko 500 metara saobraćajnice preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, Ulica Bate Brkića je postala saobraćajnica bulevarskog tipa celom svojom dužinom, od Bulevara vojvode Stepe do Futoškog puta. Grad je proteklih godina na otkup kuća i zemljišta utrošio više od 500 miliona dinara, a bila je potrebna skoro cela decenija da se posao privede kraju.

Gradonačelnik Miloš Vučević je prilikom otvaranja ulice rekao da radovi u ovom delu Satelita još nisu potpuno gotovi, jer treba da se reši pitanje nesuđenog bazena na uglu Bate Brkića i Bulevara Jovana Dučića koji je trenutno močvara, ali i ostatka nastarijeg dela Satelita - Tozinovca.

Kako je rečeno za 021.rs, preostale kuće i placevi trenutno se otkupljuju, a prvo što će uslediti je spajanje oba kraja Ulice Anđe Ranković, s obzirom da trenutno ne može da se skrene desno kada se ide iz pravca Bulevara Jovana Dučića ka Futoškom putu, jer stoje prepreke na putu. Kada će ovi radovi uslediti još nije poznato.



Vučević je najavio i dalja ulaganja u ovaj deo grada. Prema njegovim rečima, u planu je izgradnja  Kulturne stanice Novo naselje u Ulici Bate Brkića, u delu ka Bulevaru vojvode Stepe, ali i probijanje Bulevara Jovana Dučića ka Veterničkoj rampi.

  • Limanac

    24.07.2019 18:32
    @Gradonačelnik
    Želja mi je da gradonačelnik odgovori kada će se pustiti u saobraćaj produžetak Bulevara despota Stefana u dužini 400 m, tkzv. Limanska magistrala, koju rade od novembra i za sada se ne nazire kraj radovima?

    Radi se o by-pass-u za ulice Narodnog fronta i Bulevara cara Lazara, parčetu ulice od prolaza ispod mosta Slobode do Šekspirove (prolazi između Limanskog parka i Kineske četvrti).

    Svi naši građani, koji iz pravca Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla kao i sa Limana 3 i 4 žele da pređu Bulevar oslobođenja, kao i oni, koji savijaju sa Mosta slobode ka Limanima 3 i 4, naročito u “špicevima” znaju vrlo dobro prednosti navedenog by-pass-a!
  • Gradonacelnik

    23.07.2019 16:38
    @Milan
    Milane, komplet Sajlovo ide uskoro. Nadam se da ćeš i tad ostaviti komentar.
  • ns

    23.07.2019 11:18
    Nas gradonacelnik ukaze samo u neke.delove grada. Kaobda Kamencani ne zasluzuju a i oni placaju porezi veci od onih po stnovima. Nema na KIP naselju kanalizacije, ulicna rasveta slaba, buske stanice su samo tabla i to ona stara bez nastresnice, pesacke staze nema, asfalt u poprecnim ulicama nema......a sve to suburadili po Futogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti