Pomračenje uma štopera Sevilje! Potez koji je obezvredio prijateljski meč sa prvakom Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.19. | 09:26

Sraman potez mladog Francuza Žorisa Ganjona

Prijateljski mečevi znaju sa sobom da donesu i naboj sličan onome u takmičarskim okršajima, ali postoji neka vrsta džentlmenskog sporazuma koji kaže da su opasni startovi, koji bi mogli uticati na povrede, strogo zabranjeni. Ipak, toga se nije pridržavao mladi štoper Sevilje Žoris Ganjon, koji je u prijateljskom meču sa Liverpulom (2:1) sramnim startom povredio svog sunarodnika Jasera Larusija.

SEVILJA - LIVERRPUL 2:1 (1:1)
/Nilito 37, Pozo 90 - Origi 44/

SEVILJA: Riko - Navas, Karlos, Kariso, Regilon - Žordan, Fernando, Banega - Okapos, De Jong, Nolito. Igrali su još: Valčik, Munir, Eskudero, Vaskez, Korčija, Tores, Kunde, Dabur, Kjer, Ganjon, Ben Jeder, Veber, Pozo.

LIVERPUL: Lonergan - Aleksander Arnold, Filips, Van Dajk, Robertson - Okslejd Čembrlen, Henderson, Vajnaldum - Vilson, Origi, Vudburn. Igrali su još: Minjole, Luis, Bruster, Hever, Lovren, Milner, Fabinjo, Kent, Larusi, Gomez, Džons, Dankan.

Izabrane vesti

Sve se dogodilo u 76. minutu utakmice, kada je Ganjon, ljut jer prethodno nije izbačena lopta u aut, šutnuo brzonogog beka Liverpula. Larusi je potom iznet na nosilima, ali najnoviji izveštaji kažu da se srećom, najverovatnije, ne radi o nekoj težoj povredi.

Zbog ovog nepromišljenog poteza 22-godišnjeg defanzivca od besa je kiptio i iskusni Džejms Milner.
"Ako želiš da napraviš faul, povuci ga za dres, ne šutiraj mladog igrača u koleno. To što smo videli bilo je sramotno", poručio je Milner.

Utakmica u Bostonu do tog trenutka bila je napeta, ali u granicama fer igre. Sevilja je zasluženo povela u 37. minutu preko Nolita, koji je snažnim udarcem učinio Endija Lonergana potpuno nemoćnim. Redsi su se potom znatno uzbiljili, krenuli su silovito da napadaju, što im se ubrzo vratilo. Talični Divok Origi bio je na pravom mestu nakon kornera u 44. minutu, lopta mu je pala tačno pred noge, pa je Riko ostao ukopan u mestu.

Drugo poluvreme su obeležile brojne izmene, ali ponovo i sasvim zadovoljavajući ritam igre. Međutim, izuzev solidnih pokušaja El Hadadija i Kurtisa Džonsa sve do centralne situacije meča nije viđeno nekih izrazitih prilika pred dva gola. Pomenuti trenutak je daleko više poremetio igače Liverpula, što je ekipa Đulena Lopetegija iskoristila i u 90. minutu sa igračem manje, preko mladog vezise Alehandra Poza stigla do pobede.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara