KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pojužina među zlatnim juniorkama

Pobedom nad selekcijom Poljske 22:20 (12:10), ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije u bugarskom gradu Varna. Gol zlatnih Srpkinja na ovom prvenstvu čuvala je članica RK Radnički 1964 Jelena Pojužina, koja je sjajnim odbranama dala značajan doprinos ovom uspehu našeg nacionalnog tima.

Foto: RK Radnički 1964

Naše juniorke su čitav turnir odigrale na jako visokom nivou i završile ga sa maksimalnim učinkom od svih šest pobeda. Pred izabranicama selektora Radana Rovčanina „padale“ su redom selekcije Velike Britanije (35:13), Grčke (20:15), Islanda (22:14), Bugarske (21:12), Ukrajine (22:18) i na kraju gorepomenute Poljske (22:20).

Foto: eurohandball.com

Jelena Pojužina, koja je nedavno proslavila svoj osamnaesti rođendan, zajedno sa Marijom Simić i Sofijom Žak uspešno je čuvala mrežu našeg nacionalnog tima, čemu u prilog govori i činjenica da je reprezentacija Srbije završila grupnu fazu takmičenja sa najmanjim brojem primljenih golova (54).

Jelenu nakon ovog uspeha sa juniorskom selekcijom očekuje povratak u Kragujevac i početak priprema za narednu takmičarsku sezonu, u kojoj će čuvati gol Radničkog 1964 u Super B ligi Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!