SRBIN POKORIO UMAG: Lajović osvojio prvu titulu u karijeri

Tanjug

21. 07. 2019. u 22:09

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, pošto je večeras u finalu turnira u Umagu savladao Mađara Atilu Balaža sa 7:5, 7:5

СРБИН ПОКОРИО УМАГ: Лајовић освојио прву титулу у каријери

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, pošto je večeras u finalu turnira u Umagu savladao Mađara Atilu Balaža sa 7:5, 7:5.

Balaž, 207. igrač na svetu, bolje je otvorio meč, servirao za set kod 5:3, ali tada je Lajović uzvratio, osvojio četiri vezana gema i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu srpski igrač je prvi napravio brejk, Mađar uzvratio za 4:4, ali kao i u finišu prvog nije izdržao, pa je Lajović došao do titule iskoristivši prvu meč loptu.

Lajović je tako "osvetio" Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, koje je Balaž pobedio u Umagu, a sebi doneo prvu titulu, nakon što je proletos poražen u finalu Mastersa u Monte Karlu od Italijana Fabija Fonjinija.

Ujedno, Lajović je postao peti Srbin sa ATP titulom i pridružio se Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću i Đereu.

On će od sutra biti 26. na ATP listi.

Turnir u Umagu igrao se za ukupni nagradni fond od 482.060 evra, a Lajović je za titulu pripalo 90.390 evra.

Finalnom meču prisustvovala je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Miki-Zg

21.07.2019. 22:20

Uljepša mi neđelju Duci .Čestitam prvu ATP titulu i želim ti mnogo novih .Trebao je pasti i treći poljubac ,predsj. voli sportaše ( SP. 18.god. ) !

Miro Markovic

22.07.2019. 00:07

Како ће Курвати ово да прогутају? Дошао Србин, спортски им покупио паре и отишао са осмехом све до банке. И да буде још горе, Лајковић се подписао на Србици а не на Латиници. (За оне који нису већ знали, у Латиници има 12 слова из Србице, то јест A, B, C, H, J, K, M, O. P и X, 10 слова су преправљења, то јест F, G, L, N, R, Q, U, V, и W i само четири оригинлана слова, то јест D, I, S, и Z.) Када се ово зна, онда ће свима да буде јасно зашто Курвати не воле Србицу.

savo arizona

22.07.2019. 08:42

Dusane ovo je veliki cast za tebe I tvoj tim I za boje Srbije.Cestitam.Srpska javnost treba da dopusti vise mediskog prostora ovakvim sportasima oni su u vrhu teniskog sporta.Neznam dali u Srbiji ima nekakav slican ATP turnir.

Josip

23.07.2019. 01:50

@savo arizona - Slazem se s tobom u potpunosti!Bas sam 24h.sata pratio medije i u Hrvatskoj i kod vas i mogu ti reci da su vise kod nas o Lajovicu izvjestavali na drzavnoj tv i na lokalnim i to na svakoj emisiji vjesti nego na RTS-u sto me jako zacudilo!