');
Najnovije vesti
Blic Vesti Vojvodina

Vozilo Savezu invalida Vojvodine

Savezu invalida rada Vojvodine dodeljeno je danas u Sremskim Karlovcima vozilo koje će omogućiti bolje uslove rada za sve 34 opštinske organizacije u Vojvodini. 

Slušaj vest
0:00/ 0:00
zoran đorđević03 foto RAS Srbija V. Živojinović Foto: V. Živojinović / RAS Srbija
zoran đorđević03 foto RAS Srbija V. Živojinović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u saopštenju koje je dostavljeno medijima kazao je da se Ministarstvo trudi da osluškuje potrebe svih građana pa tako i osoba sa invaliditetom: "Oni moraju da znaju da su ravnopravni učesnici društva i da ćemo u skladu sa mogućnostima koje država ima, maksimalno da im izlazimo u susret kako bismo mogli da rešimo njihove probleme. Oni su ti koji najbolje znaju šta im je potrebno".

Predsednica Saveza invalida rada Vojvodine Stana Svilarov istakla je da je resorno ministarstvo uvek izlazilo u susret potrebama udruženja ali ne samo ovog već i svim osobama sa invaliditetom. 

Putničko vozilo će Savezu invalida rada Vojvodine omogućiti lakšu saradnju sa svim opštinskim organizacijama i lokalnim samoupravama u AP Vojvodini, kako bi u narednom periodu zajednički organizovali različite aktivnosti u cilju poboljšanja uslova života i rada članova, odnosno zaštite i proširenja svojih prava po osnovu invalidnosti. Vozilo je dodeljeno u Sremskim Karlovcima, povodom Slave Opštinske organizacije Sremski Karlovci Sveti Prokopije, a ministar je prisustvovao liturgiji u Sabornoj crkvi.

V. d. pomoćnika ministra Biljana Barošević otvorila je izložbu radova i slika Opštinske organizacije Sremski Karlovci, Kovačica i Alibunar kojoj je prisustvovalo preko 250 učesnika iz svih opštinskih organizacija AP Vojvodina.