Zvanično: Ignjovski ima novi klub

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 18:56

Srpski fudbaler ostaje u Nemačkoj

Ni posle 10 godina, Nemačka nije dosadila Aleksandru Ignjovskom. Srpski vezista ostaje u nemačkom fudbalu pošto je pronašao novi klub.

Drugoligaš Kil je potvrdio danas da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Ignjovskim. On dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekla saradnja sa Magdeburgom koji je ispao iz Cvajte minule sezone.

Izabrane vesti

Ignjovskom će Kil biti šesti različit klub u Nemačkoj. Pre tačno deset godina je došao iz OFK Beograda u Minhen 1860. u kojem je proveo dve sezone. Potom je tri godine igrao za Verder, dve za Ajntraht iz Frankfurta, dve u Frajburgu i minulu sezonu u Magdeburgu.

Ignjovski je u minule dve sezone imao velikih problema sa povredama. Zbog teške povrede je tokom pretprošle sezone za Frajburg odigrao samo jednu utakmicu. Prošlu sezonu je u Magdburgu počeo kao starter, ali je zbog povreda sakupio 17 utakmica.

U Kilu veruju da su u Ignjovskom dobili iskusno pojačanje koje će im značiti u borbi za plasman u Bundesligu. Kil ima mlad tim, ali je prošle sezone gurao sjajno sve do samog finiša kada je zbog čak četiri poraza u završnih pet kola, ispao iz trke za Bundesligu. Klub sa severa Nemačke nije bio član Bundeslige od njenog osnivanja 1963. godine. Od početka 80-ih godina prošlog veka je uglavnom bio trećeligaš ili četvrtoligaš, da bi se tek pre dve godine vratio u Cvajtu posle 35 godina.

Sada su ambicije porasle i Kil juri istorijski plasman u Bundesligu, a Aleksandar Ignjovski će kao jedan od iskusnijih igrača u timu biti jedan od najvažnijih faktora u ostvarenju zacrtanog cilja.

(FOTO: Kiel)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara