Radnik poginuo na deponiji, stradao pred ženom i ćerkom

Z. U. - M. S.

21. 07. 2019. u 16:05

Vozilo beogradskog JKP "Gradska čistoća" pregazilo muškarca dok je skupljao sekundarne sirovine. Iz preduzeća kažu da je reč o nesreći, kao i da je vozač podvrgnut alko-testu, koji je bio negativan

Радник погинуо на депонији, страдао пред женом и ћерком

Preminuli čovek bio je odeven u svetlozeleni prsluk, kažu u JKP "Gradska čistoća" Foto P. Mitić

KAMION "Gradske čistoće" pregazio je u subotu oko 11.30 radnika starosti oko 40 godina, zaposlenog na sakupljanju sekundarnih sirovina. Nesreća se dogodila na beogradskoj deponiji Vinča, a muškarac je od zadobijenih povreda preminuo.

Prema prvim informacijama, stradali muškarac je prethodno došao na deponiju kao sakupljač sekundarnih sirovina. Vozač kamiona "đubretarca" nije video čoveka, jer se kretao u rikverc.

Nesrećni čovek stradao je pred ženom i ćerkom.

Kako su potvrdili u JP "Gradska čistoća", pod nesrećnim okolnostima stradao je radnik firme "Eskorpi", koji je skupljao sekundarne sirovine.

- Vozač JKP "Gradska čistoća", obavljajući redovne dnevne aktivnosti, krećući se bagerom unazad, udario je radnika - navode u "Gradskoj čistoći". - Vozilom je upravljao iskusan i odgovoran vozač, koji ima sve potrebne licence za obavljanje poslova mašiniste, a tokom dosadašnjeg angažmana u našem preduzeću nije bio učesnik nijednog incidenta.

Kako navode u ovom beogradskom komunalnom preduzeću, vozač je podvrgnut i alko-testu, koji je bio negativan.

- Nesrećno preminuli čovek bio odeven u HTZ opremu, svetlozeleni prsluk - objašnjavaju u "Čistoći". - U trenutku incidenta, radnik koji je izgubio život nalazio se u takozvanom mrtvom uglu vozača. Na lice mesta odmah su izašle uviđajne ekipe policije i inspekcije rada, koje će po završetku istrage dati više informacija o uzroku nesreće.

U "Gradskoj čistoći" navode da su ispoštovali sve procedure bezbednosti na radu, tako da su uvereni da je reč o nesrećnom slučaju i izražavaju najdublje saučešće porodici nesrećno nastradalog radnika. Iz MUP su potvrdili za "Novosti" da je muškarac nastradao i da je njegovo telo prebačeno na Institut za sudsku medicinu.


NALETEO NA PEŠAKA

U DECEMBRU prošle godine na isti način stradala je i šezdesetogodišnja žena u Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu, kada je na nju naleteo kamion "Gradske čistoće". Ona je prelazila ulicu van pešačkom prelaza, a vozač je nije video na vreme. A u martu 2018. godine je ženi N. D. (44) bager polomio nogu, takođe na deponiji u Vinči.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

M

21.07.2019. 18:07

Da li su utvrdjeni promili kod tog sakupljaca sekundarnih sirovina?? Kako je mogao da se ne pomeri ispred bagera? Da li je bio zaspao, ili sta?? Ovo su neverovatne nesrece, ovo nije vise zamislivo ni u bujnoj masti rezisera horor-filmova!

Posmatrač iz Nemačke

21.07.2019. 19:27

U Nemačkoj i drugim EU državama već dcenijama postoji propis da sve teške mašine, bageri, buldožeri idr. kod kojih vozač nema dobar pregled kretanja unazad, moraju da kod vožnje unazad , da daju veoma jak signal isprekidanim tonovima alarmne sirene kako bi drugi radnici čuli da se vozilo kreće nazad. Da li je to propisano i u Srbiji ako jeste, treba vieti da neko u servisu nije otkačio sirenu iz sistema kako ne bi "uznemiravala" ljude stalnim pištanjem kada god se krene u rikverc!

Miša zaštita

21.07.2019. 21:48

U radnoj zoni radne mašine i vozila koje se kreće, ne sme biti ljudi! To je osnovno pravilo bezbednosti i zdravlja na radu, koje mora da znaju i poštuju svi zaposleni (vozači, rukovaoci i radnici..). Ovde očigledno ne znaju i ne poštuju.