Burić stišava buru na Poljudu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 15:39

Hajduk juče predstavio novog trenera, a danas igra meč 1. kola HNL protiv Istre (20.00)

Burno je bilo na Poljudu prethodnih dana, a u "tom stilu" stigao je i novi trener. Damir Burić izabran je za čoveka koji će pokušati da brod velikog kluba iz Dalmacije dovede do mirne luke.

Posle potpune katastrofe protiv malteške Gzire Junajted u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, Hajduk mora da nađe način da stigne do pobede protiv Istre u prvenstvu kako bi barem malo isprao gorak ukus od ispadanja iz Evrope.

Izabrane vesti

Burić je juče predstavljen, a već danas imaće priliku da pred vodi Bile.
"Kvalifikacije za Ligu šampiona su dobar i pravi cilj, ali ne treba zaboraviti i Kup, koji je takođe veoma bitno takmičenje", rekao je Burić, pa nastavio:
"Ja ću reći svojim igračima da mi svi moramo da gledamo prema napred. Kada sam poslednji put bio ovde nije bila ovako dobra finansijska situacija kao sada".

Burić je potom komentarisao drugi sastav Hajduka, koji se takmiči u Drugoj HNL.
"I ranije sam gledao sve utakmice kadeta i juniora, a sada će to biti još bolje. Mi smo napravili veliki transfer jednog mladog igrača i sada moramo da budemo pametni sa tim novcem. Svi veliki transferi Hajduka unazad nekoliko godina bili su igrači koji su ponikli u Hajduku. Ispred nas je veliki period kada je reč o transferima. Sportski direktor Saša Bjelanović i ja ćemo morati da nađemo zajednički put kako dodatno da pojačamo Hajduk", rekao je 55-godišnji trener.

Nekadašnji strateg austrijske Admire i nemačkog Grojtera najavljuje šansu za sve i da nije nikoga otpisao.
"Svakome moram da pružim priliku, a nakon određenog vremena ćemo da vidimo šta i kako. Kada sam gledao HNL, za mene je Hajduk bio broj jedan. Nisu me drugi zanimali koliko Hajduk, a nisam ni stizao da sve ispratm", poručio je Damir Burić.

Sa druge strane stajaće dugogodišnji prvoligaš iz Pule, koji će pokušati da iskoristi lošu situaciju na Poljudu i u Istru ponese barem bod. Treba pomenuti kako će ovo biti i debi u prvoj ligi za mladog trenera Ivana Preleca, koji će sigurno imati ogroman motiv.

Hajduk mora, jednostavno mora, kako god zna i ume, uprkos svim turbulencijama, da dođe do pobede, jer bi potencijalni kiks na startu sezone - a naročito posle ispadanja od Maltežana - značio da strasti u Splitu još neće da se smire.

HRVATSKA 1 - 1. KOLO

Petak
Osijek - Slaven 2:0 (1:0)
Dinamo - Lokomotiva 3:0 (2:0)

Subota
Rijeka - Varaždin 2:1 (1:1)
Gorica - Inter 1:1 (1:0)

Nedelja
20.00: (1,25) Hajduk (5,50) Istra (10,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara