Gradonačelniku Nikšića smeta Srbin Barba

V. KADIĆ

21. 07. 2019. u 11:53

Vlasti zabranile koncert Vlade Georgieva na "Bedem festu" u avgustu. Ne pitajte mene, ne znam odgovor, samo je rečeno "ne" i meni i organizatorima - kazao pevač

Градоначелнику Никшића смета Србин Барба

Vlado Georgiev

VEST da popularni novljanski kantautor Vlado Georgijev neće održati koncert na "Bedem festu" u Nikšiću, iako je najavljen kao jedna od glavnih zvezda, brzinom munje pronela se po regionu. Između popularnog Barbe i organizatora muzičkog festivala, koji će biti održan od 1. do 4. avgusta u Nikšiću, isprečila se aktuelna vlast. Razlog je bizaran i odnosi se na Barbinu javnu političku podršku Demokratskom frontu, ali i privatnu svirku u jednom hercegnovskom lokalu gde su gosti uzvikivali "Milo, lopove!". Armija njegovih fanova u Nikšiću je ogorčena odlukom vlasti (DPS i Socijaldemokrate), jer su dugo čekali da njihov omiljeni muzičar nastupi u gradu podno Trebjese.

- Nećemo se gledati na "Bedem festu" u Nikšiću, iako smo svi to jako želeli - tvitovao je popularni Barba. - Ne pitajte mene zašto, jer ja ne znam odgovor. Samo je rečeno - ne. I meni i organizatorima. Vidimo se drugom prilikom. Hvala svima koji su hteli da te večeri uživamo u muzici i ljubavi.

Organizatori "Bedem festa" su najavili da će naknadno obrazložiti zbog čega je otkazan nastup Georgieva, koji je inače poznat kao veliki kritičar vlasti u Crnoj Gori. Predstavnci vlasti u Nikšiću zvanično se nisu oglasili ovim povodom, ali jeste predsednik Nove srpske demokratije u tom gradu Janko Milatović, ocenjujući da se radi o "fašizmu i srbofobiji" prema sjajnom umetniku kakav je Georgiev.


- Zabrana njegovog nastupa na "Bedem festu" samo je još jedan u nizu srbofobnih skandala koji potresaju Crnu Goru, a naročito je to intenzivirano poslednjih meseci - kazao je Milatović. - Perjanice DPS su nedavno zabranile ulazak u Crnu Goru i srpskim intelektualcima, a prošlog meseca i ulazak pravoslavnim vernicima koji su hteli da prisustvuju Trojičindanskom saboru u Podgorici. Ovo je najgora diskriminacija po nacionalnoj osnovi i nastavak aparthejda koji se nad Srbima sprovodi više od 20 godina.

Demokratska narodna partija Milana Kneževića očekuje da organizatori, i pored svih pritisaka, smognu snage i kažu istinu koja je Nikšićanima već poznata - da je gradonačelnik Veselin Grbović lično urgirao da se Vlado Georgijev, kao nepodoban, ukloni iz programa "Bedem festa".

- Gradonačelniku i njegovoj kriminalnoj, antisrpskoj partiji smetaju stavovi Georgieva, smeta mu što je Srbin, smeta to što je podržao DF u Herceg Novom, i to svi Nikšićani znaju. Smeta i to što je Vlado Georgiev poznati filantrop koji je u jednom danu održao dva koncerta sa kojih je sav prihod išao za lečenje ljudi obolelih od najtežih bolesti - poručili su iz DNP, članice DF, dodajući da će ubrzo Nikšićanima obezbediti koncert Georgieva i tako ispraviti ono što je uradila "grupa šovinista oličena u Milu Đukanoviću i njegovom potrčku Veselinu Grboviću".

— Vlado Georgiev (@VladoGeorgiev) July 20, 2019

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Paja Iz Vrcina

21.07.2019. 21:43

Ovo je gore nego u NDH,zasto vlast u Srbiji suti na ovakve poteze iz Montenegro geta. Da im sta ne duguju,pa sutnjom vracaju dug!