Za Javor je bilo dovoljno: Jovičić, Ben, penal, crveni karton i prva Zvezdina recka (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.07.19. | 21:57

Verovatno ne bi imali ništa protiv na Marakani da se ovako završi i u sredu protiv Helsinkija...

Za Javor je bilo sasvim dovoljno. Za Helsinki će, utisak je, biti potrebne manje korekcije u defanzivnoj liniji, tek da Finci nekim golom ne zakomplikuju planove srpskog šampiona. A za ono o čemu svi na Marakani maštaju i te kako će biti potrebna nadogradnja. Dobra stvar u celoj priči je to što večerašnji utisak odaje da za tu nadogradnju ima podosta potencijala. U prvom meču nove sezone na našem najvećem stadionu: Crvena zvezda - Javor 2:0

Jovičićeva bomba za 1:0, onda penal, gol Bena i crveni karton koji je definitivno ubio svaku nadu Ivanjičana da mogu do iznenađenje i prvih bodova u sudaru sa crveno-belima još od 2013. 

Izabrane vesti

Tužna slika sa Marakane... (FOTO)

Vladan Milojević izvršio je neke male eksperimente večeras. Milan Jevtović dobio je šansu od prvog minuta, zbog čega je Ben otišao na levu stranu, da bi se po izlasku Brazilca Žandera čak spustio na poziciju levog spoljnjeg. Ivanić je ponovo igrao u sredini, Stojković "nabijao" minute i fizikalije za Fince (jer će biti prvi izbor na desnom boku), dok je štoperski par ostao nepromenjen, bez obzira što se Radovan Pankov oporavio. 

Žander je prvi Zvezdin novajlija koji se našao na terenu u novoj sezoni. Odigrao je 70 minuta, nekoliko puta kvalitetno centrirao, imao pokoji dobar prodor. Za konačan sud još je rano. Ako ništa drugo - obećava taj centaršut.     

Krenula je Zvezda kao protiv Suduve, jurišem od prvog minuta. Jasno su se videle konture Milojevićevih ideja: postići gol u uvodnim minutima, zatim "overiti" rivala što pre, a onda sporohodom privesti meč kraju i sačuvati energiju za za ono što sledi u sredu. Manje više sve se odvijalo po tom krokiju. Možda je otvaranje Ivanjičana malo okasnilo (isključivo imajući u vidu revanš sa Suduvom), možda nije stiglo od Zvezdinih oštrica, zaduženih za takve stvari, ali svakako da to nikome na stadionu nije zasmetalo. 

Posle nekoliko tek solidnih pokušaja (Pavkov dva puta i Milunović, odnosno na drugoj strani Petković, kolenom sa petrca, nakon velike gužve) crveno-bele je do prednosti doveo onaj na koga niko nije tipovao. Otvarili su gosti četvore oči na Marina, Bena, Ivanića, Pavkova, prečesto zanemarujući Zvezdinu radilicu koja se malo po malo, kako se obruč oko Jevrića stezao, približavala zoni šuta. Kada se prva šansa ukazala Jovičić nije časio časa. Udarac na kom bi mu pozavideli tehnički mnogo doteraniji igrači - 1:0. 

Oslanjajući se na opasne strelce kakvi su Ivan Marković i Nikola Petković (prošle sezone u Prvoj ligi Srbije postigli preko 50 golova), te na brzonogog Momčlila Mrkaića koji je je već u uvodnim minutima stavio do znanja Milunoviću da će morati posebnu pažnju da obrati na njega, Javor kao da je odustao od one svoje tradicionalne totalne "bunkerice". Hrabro su u više navrata Ivanjičani istrčali na Zvezdinu polovinu sa više od dvojice, trojice igrača. Bez obzira na konačan rezultat utisak za svaku pohvalu. I lepa prilika da Milojević uvidi gde škripi kada je defanziva u pitanju. Možda i najbitniji segment igre za prvi susret protiv finskog šampiona.  

Crveno-beli su pitanje pobenika rešili verovatno i ranije nego što su očekivali. Lepa akcija u 42. minutu krunisana je preciznim udarcem El Fardu Bena sa bele tačke. Pavkov je fino spustio glavom za Ivanića, skupoceni kreativac odigrao u skladu sa svojim renomeom, a Boban Đerić zakasnio sa startom. Ben je i u toj situaciji bio u ce centru pažnje.

Da Đerić pre tog starta nije zaradio žuti karton Javor bi možda i imao čemu da se nada u nastavku, ovako... Arbitar Lazar Lukić pokazao mu je put u svlačionicu. A sa čovekom manje i dva gola zaostatka, na Zvezdinom terenu nemate šta da tražite.  

Ranim izmenama Milojević je očito želeo da sačuva neke igrače. Šansu u nastavku dobili Vulić, Simić i Boaći. Crveno-beli su u potpunosti kontrolisali igru, ali više nisu ozbiljno navaljivali. Javor se povukao i čekao kraj. Dočekao ga je sačuvavši mrežu, iako sa desetoricom u polju...


CRVENA ZVEZDA - JAVOR 2:0 (2:0)
/Jovičić 28, Ben 45p/

Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca: 6.112
Sudija: Lazar Lukić.
Žuti kartoni: Ben (Crvena zvezda), Đerić, Piščević (Javor).
Crveni karton: Đerić (Javor) u 44. minutu.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković,  Milunović, Babić, Žander (od 71. Simić) - Jovičić, Ivanić (od 63. Vulić) - Jevtović, Marin, Ben - Pavkov (od 71. Boaći).

Javor (4-2-3-1): Jevrić - Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Piščević (od 89. Maričić), Kuveljić - Dolmagić, Petković (od 77. Sević), Marković (od 46. Jovanović) - Mrkaić.


Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara