Mihajlović i Željazkov o smanjenju gužvi na graničnim prelazima između Srbije i Bugarske 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva Zorana Mihalović poručila je danas da Srbija i Bugarska imaju „veoma dobru“ saradnju u oblasti infrastrukture i da će u narednom periodu „pojačati zajendički rad“ na smanjivanju gužvi na graničnim prelazima.

„Mi završavamo na jesen istočni krak Кoridora 10, a raduje nas da se i sa strane Bugarske radi na izgradnji auto-puta ka srpskoj granici. Takodje, u četvrtom kvartalu počinjemo radove na rekonstrukciji, modernizaciji i elektrifikaciji pruge Niš-Dimitrovgrad“, rekla je Mihajlović nakon sastanka sa ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Rosenom Željazkovim ambasadorom Bugarske Radkom Vlajkovim.

Dodala je da između dva ministarstva nema otvorenih pitanja i da do kraja godine očekuje sastanak mešovte radne grupe u oblasti transporta.

Željazkov je rekao da je Srbija uradila važan posao izgradnjom istočnog kraka Кoridora 10, a da Bugarska planira da deonice na svojoj teritoriji završi do 2021. godine, kao i da očekuje da dve strane rade na rešavanju problema dugog zadržavanja na graničnim prelazima.

Tokom posete bugarske delegacije Srbiji, Mihajlović i Željazkov obišli su radove na kosini Gradinje na istočnom kraku Кoridora 10, u blizini graničnog prelaza sa Bugarskom, i položili cveće na spomenik bugarskom revolucionaru Vasilu Levskom isped Skupštine opštine Dimitrovgrad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari