Arapski investitor platio hotele milion i po evra pa ih zatvorio

Tri godine nakon privatizacije, nijedan od četiri hotela preduzeća HUP "Evropa" na Vlasinskom jezeru, Surdulici i Crnoj Travi ne radi.
Kako pišu "Večernje novosti", oni nisu radili punim kapacitetima ni pre prodaje, ali se od kupca Ali Abdula MS al Makija iz Katara očekivalo da od ove destinacije napravi turistički raj.
 
Katarski milioner kupio je ove hotele za milion evra i još pola miliona platio je akcije radnicima. Po ugovoru, trebalo je u prve dve godine da uloži još pola miliona evra.
 
Epilog je zatvaranje svih hotela za smeštaj, dok se u hotelu "Jezero" na Vlasini služi kafa i piće i to radi samo jedan konobar.
 
"Najgore je što više nemamo nikakav kontakt sa investitorom da bismo znali koje korake da preduzimamo. Neprihvatljivo je da ostanemo bez smeštaja na Vlasinskom jezeru. Moraćemo da pokrenemo mehanizme za raskid kupoprodajnog ugovora jer su nam ovako vezane ruke", kaže za "Novosti" predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev.
 
Tončev dodaje da je čudno da neko uloži novac i nestane.
 
Jedan od hotela je "Vilin lug" u Crnoj Travi.
 
"Hotel sa 36 ležajeva ne radi od kada ga je kupio taj biznismen iz Katara. Zvrji prazan. Niko ovde nije ni svraćao od investitora, bar ja nisam video. Sada se javljaju neki domaći investitori da ga kupe jer je u dobrom stanju, ali većinski vlasnik za njega traži 600.000 evra. Za taj novac mogu dva takva hotela da se naprave", navodi za Jugmediju predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević.
  • Vidosavljevic Gordan

    26.05.2023 20:31
    Vlasunsko jezeri
    Rodjena sam tamo i svako leto sam provodila tamo sa prijateljima smo cesto odsedali u hotelu Jezero u samoj Crnoj Travi pili kafu a cesto i.tu prespavali.Sve su unistili.To prelepo jezero sada nema nijedan hotel odlaze ljudi da kampuju.To je sramota. Kakav Arapin ko.zna koja vlast je tu.oprala pare.Pa taj hotel.u Crnoj Travi je u odlicnom stanju a sada propada.
  • Zoki

    21.07.2019 15:05
    Istina
    Prava istina je da je kupac - investitor iz Katara bio ucenjen - reketiran od lokalnih opstinskih mocnika. Jednostavno covek je video sa kim ima posla pa je otisao i preboleo pare koje je dao. Da je ostao Toni i ostali lopovi bi mu uzeli 10x vise . Sada su nasli drugog pacijenta za dranje .
  • zvezdan obradovic

    20.07.2019 21:24
    CAROBNI CILIM
    Aladine kolko za cilim ako moze na rate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.