Milojević: Uvek smo favoriti 1Vladan Milojević Foto: STARSPORT

Dok iščekuju ime rivala u trećem krugu kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Crvene zvezde će ove subote odigrati treću utakmicu od početka sezone, a rival na premijeri Linglong Tajer Superlige biće im njen novi (stari) član Javor. I stara „mušterija“, jer su je ostavili bez bodova u osam poslednjih duela.

– Zvezda je uvek favorit, to je nešto što su odredile ranije generacije i mi ćemo to pokušati da ispunimo, ali ne treba da nas opterećuje – ovako je priču o odbrani titule započeo trener crveno-belih Vladan Milojević, pa svima poželeo „generalno bolju“ sezonu, „lep fudbal i više navijača“ tokom nje, uz konstataciju da je njegov klub spreman da napadne treći uzastopni trofej u prvenstvu.

O ivanjičkom klubu, na čijoj je klupi kratko sedeo na početku trenerske karijere, misli da nije naivna. Još manje za potcenjivanje.

– Dolazi nam ekipa koja je godinama ostavljala trag u Superligi, a prošle sezone su dominantno bili prvi u Prvoj ligi. Javor je klub sa tradicijom, lokalpatriotski i dobro vođen. Sigurno nas čeka teška utakmica i potrudićemo se da je odradimo na najbolji način.

Suprotno prošlosezonskoj praksi, mladi stručnjak nije menjao startnih 11 u revanšu sa Suduvom, što ne znači da šampionat neće početi s postavom drugačijom od one viđene u utorak.

– Iskren da budem, u ovom trenutku nisam još načisto. Videću još za koji ću se sastav opredeliti. Takmičarska forma se dobija samo kroz takmičarske utakmice, bez obzira koliko trenirali… Doveli smo Tomanea na duže staze, jer smo već imali Boaćija i Pavkova, bez obzira što jedan od njih ima dozvolu da ode. Tu je i mali Krstović… Ne treba žuriti, on je došao iz jednog drugačijeg sistema, nije trenirao neko vreme i treba biti strpljiv kako sa njim, tako i sa ostalim novajlijama u timu… Nisam nezadovoljan stanjem ekipe, ali sigurno je da možemo bolje i verujem da ćemo brzo to i pokazati – zaključio je Zvezdin strateg, pre nego što je objasnio da „nema svrhe“ porediti formu od prošlog leta, u ovo doba, sa sadašnjom, jer su „okolnosti različite“.

To važi i za Partizan, koji je u prethodnu borbu za Ligu Evrope i prvenstvo ušao sa Miroslavom Đukićem, pa ga na kratko zamenio Žarkom Lazetićem, onda doveo Zorana Mirkovića, da bi Kup osvojio sa Savom Miloševićem. I sada želi da se izdigne iznad kadrovske vrteške u svlačionici i ogromnog minusa u klupskoj kasi, tj. vrati titulu na crno-belu stranu Topčiderskog brda. Nedeljno gostovanje na terenu povratničke Inđije naslutiće krajnje domete „parnog valjka“ u zamišljenoj šampionskoj vožnji.

Raspored 1. kola

Voždovac – TSC sinoć

Spartak – Rad 18.00

Mladost – Radnik 20.00

Čukarički – Napredak 20.00

Vojvodina – Mačva 20.00

Crvena zvezda – Javor 20.00

nedelja

Inđija – Partizan 18.00

Radnički – Proleter 20.00

 

Lalatoviću žao Radničkog

Niški Radnički je s trenerom Nenadom Lalatovićem prošle sezone završio kao vicešampion u Srbiji, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrao drugo kolo sa izraelskim Makabijem, ali je ovog leta pod vođstvom Sime Krunića pao već na prvoj prepreci u trci za LE.

– Žao mi je što nisu prošli, jer ti igrači zaslužuju da prođu. Kao i uprava, znam da navijači u Nišu vole fudbal… Bili su kvalitetniji od estonske Flore, ali mnogo igrača je otišlo ovog leta. Otišao sam i ja i to ih je možda uzdrmalo – solidarisao se s Nišlijama trener Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari