Digitalizacija i žensko preduzetništvu u fokusu 1Foto: Privredna komora Srbije

Treći sajam privrede i preduzetništva ZrBizNet biće posvećen digitalizaciji, digitalnoj transformaciji i ženskom preduzetništvu, najavili su organizatori iz Unije poslodavaca Zrenjanina. Sajam se održava od 19. do 21. septembra u Hali „Medison“. Generalni sponzori ZrBizNet-a su PerSu, kompanija „Dijamant“ i Unikredit banka.

– Ove godine ćemo se truditi da dovedemo sve državne institucije koje mogu da pomognu privrednicima u gradu. Na portalu Privredne komore ćemo postaviti platformu za zakazivanje sastanaka „oči i oči“. Ovi sastanci su se prošle godine pokazali kao pun pogodak. S obzirom na to da je jedna od tema žensko preduzetništvo, Privredna komora kreće u projekat razvoja ženskog preduzetništva u ruralnim sredinama i ZrBizNet je odlična prilika za promociju tog projekta, kaže Predrag Stankov, direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin.

Izabela Kiš, izvršna direktorka Unije poslodavaca Zrenjanina, kaže da je najveći kvalitet to što su se sve značajne asocijacije i institucije okupile oko organizacije trećeg ZrBizNet-a.

– Ove godine fokus je digitalizacija, a bez digitalne transformacije, što je dugačak proces, nema opstanka. Naglasak smo stavili i na promociju zanimanja. Biće to prilika da približimo zanimanja i roditeljima i deci. Zanatlije će svoje veštine i znanje predstaviti u Karađorđevom parku, a pozvali smo ne samo zrenjaninske nego i zanatlije iz cele Vojvodine. Želimo da prateći program bude zanimljiv, da privuče publiku. Mogu da najavim da će u okviru ZrBiznet-a biti organizovana i dečja pijaca, rekla je Kiš. Cilj organizatora je da na prostoru od 1.200 do 1.500 kvadrata, u hali, ispred hale, u parku, privuku što više izlagača i što više publike.

– Zrenjanin će tri dana biti sav u znaku preduzetništva. Pozvao bih privrednike i preduzetnike da učestvuju, poručuje je Miroslav Đurić, predsednik Udruženja preduzetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari