Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju stiže na Zlatibor 1. avgusta

Više od 150 biciklista iz 30 zemalja biće 1. avgusta gosti Zlatibora tokom 59. Međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, najavila je Opština Čajetina.
Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju stiže na Zlatibor 1. avgusta
Foto: 021.rs
Ovogodišnja Trka kroz Srbiju biće od 29. jula do 2. avgusta, a posle etape po Zlatiboru, biciklisti će krenuti ka Mionici. Opština Čajetina je upozorila da će tokom trke putevi biti zatvoreni za saobraćaj.
 
Domaćini etapa biće Istočno Sarajevo, Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Čajetina, Mionica, Beograd i Požarevac. Kuriozitet ovogodišnje Trke kroz Srbiju je da će po prvi put u svojoj 80-godišnjoj istoriji, krenuti iz druge države, kao i neke druge velike međunarodne trke.
 
Prva Trke kroz Srbiju je vožena 1939. godine, a njen pokrovitelj, kralj Petar Drugi Кarađorđević je zlatnim peharom darovao pobednika Avgusta Prosineka (1916-1975.), iz Jesenica, u Sloveniji.
 
Međunarodna Trka kroz Srbiju, najstarija biciklistička trka na Balkanu, imaće ove godine 150 učesnika, najavio je Biciklistički savez Srbije. Svečano predstavljanje ekipa je 29. jula, a kružna trka ulicama Istočnog Sarajeva 30. jula. Dan kasnije, 31. jula, voziće se druga etapa Jahorina-Priboj.
 
Trećeg dana trke, 1. avgusta, planirane su dve poluetape: jedna kružna trka na Zlatiboru, a druga u Mionici, dok je 2. avgusta poslednja etapa od Mionice do Požarevca gde se trka završava.
 
Direktor Trke Vladimir Kuvalja je početkom jula najavio da dolaze vrlo jaki timovi iz zemalja Balkana, Norveške, Belorusije, Francuske, Bahreina.
  • Andrija Šrek

    20.07.2019 10:21
    ...
    Nešto zamišljam kako bismo reagovali kad bi Trka kroz Albaniju počela u Prištini...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.