Region

Petak, 19.07.2019.

15:11

Na obali Drave otkriveno bogato ležište gasa

Hrvatska naftna kompanija Ina otkrila je komercijalno ležišta gasa na bušotini Severovci-1, na istražnom prostoru Drava-02.

Izvor: Tanjug

Na obali Drave otkriveno bogato ležište gasa
FOTO: Epa, CLEMENS BILAN

Oni su saopštili da je na toj bušotini ispitivanjem u dva gasom zasićena intervala izmerena količina gasa od ukupno 53.000 kubnih metara na dan.

"Samo bušenje i izrada kanala bušotine trajali su četiri meseca, pri čemu je postignuta konačna dubina bušotine od 3.410 metara", navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi Poslovni dnevnik.

Ina planira da nastavi aktivnosti kako bi novootkrivene rezerve gasa narednih godina privela proizvodnji, a ostvarenje plana zavisiće od trajanja postupaka izdavanja svih potrebnih dozvola.

Kompanija će istovremeno nastaviti i sa istražnim radovima na području Drava-02 u koje je do sada uloženo oko 100 miliona kuna (13,5 miliona evra), poručuju iz Ine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

13 h

Podeli: