Novosti

Ford Ranger bi mogao da dobije ikonicu za pametne telefone

Ford Ranger bi mogao da dobije ikonicu za pametne telefone
Foto: N.N. | Ford Ranger bi mogao da dobije ikonicu za pametne telefone

Da u svijetu automobila nikada nije dosadno, svjedoči prijedlog Forda da se za ikonicu na pametnim telefonima uvrsti i emotikon koji simbolizuje pickup Ford Ranger, prenosi Tportal

Zanimljiva vijest je stigla iz Forda, a ona je vezana na emotikon, ikonicu koju gotovo svi korisnici pametnih telefona danas redovno koriste. S milijardama emotikona koji se svakodnevno šalju i gotovo svaki način prevoza, uključujući automobile, skutere, brodove, svemirske letjelice i žičare, uvršten je među 3.000 odobrenih ikona, fanovi su primjetili propust: među njima nema kamioneta (pickupa). Ford je odlučio da je vrijeme da nešto preduzme u vezi s tim i slavi Svjetski dan emotikona debijem onog na temu kamioneta.

Godine 2018. Ford je podnio prijedlog konzorcijumu Unicode - organizaciji koja pregledava i odobrava predloge za nove emotikone - i sada je pickup truck emoji ušao u uži izbor kao kandidat za uključivanje u buduću verziju Unicodea.

Ford ima razloga za predlog upravo svog emotikona, jer je Ford Ranger najprodavaniji pickup u Evropi. U prvoj polovini 2019. godine je prodao 26.700 Rangera i postavio rekord u drugom kvartalu s rastom prodaje od osam posto u poređenju s drugim kvartalom prošle godine.

Ako Pickup Truck Emoji bude odobren početkom 2020. godine, dizajn će biti prilagođen svim mobilnim platformama kako bi se zadovoljile potrebe kupaca - od stručnjaka do aktivnih porodica i drugih ljubitelja emotikona.

(Tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije