KRAJ: Srbija – Grčka 9:3

Novosti online

19. 07. 2019. u 09:10

Srpski vaterpolisiti su u poslednjem meču grupne faze planetarnog šampionata savladali Helene i plasirali se u četvrtfinale

КРАЈ: Србија – Грчка 9:3

Dušan Mandić foto: N. Paraušić

Vaterpolisti Srbije su u četvrtfinalu SP!

Posle remija s Crnom Gorom, i ubedljivog trijumfa protiv domaćima Južne Koreje (22:2), "delfini" su u poslednjem meču grupne faze šampionata savladali Grčku 9:3 i izborili direktan plasman među najboljih osam ekipa na svetu.


PRVA ČETVRTINA

Posle uvodnih promašenih napada s obe strane, Srbija koristi prvog igrača više u bazenu i golom Dušana Mandića dolazi do početne prednosti. Na polovini prve deonice "delfini" vode 1:0. Mnogo je kontrafaulova dosuđeno na obe strane u uvodu meča, dok srpski vaterpolisti zasad u odbrani deluje veoma dobro, sa dva odbranjena napada u momentima kada su bili brojčano slabiji.

Grci dolaze do izjednačenja u šestom minutu, golom s velike udaljenosti na isteku napada. Strahinja Rašović realizuje napad sa igračem više i odmah vraća minimalnu prednost "delfinima". Rističević je s dve uzastopne odbrane omogućio saigračima da u finišu prve deonice, preko Viktora Rašović, u napadu sa igračem više, na prvu pauzu od s dva gola prednosti - 3:1.

DRUGA ČETVRTINA

Grci koristi dva igrača više u bazenu i na startu druge deonice smanjuju rezultat, ali već u narednom napadu "delfini" još jednom koriste brojčanu prednost i preko Mandić održavaju dva gola viška. Veoma efikasan početak druge četvrtine, po dva napada su imale obe selekcije i oba su završena golovima - 5:3, 3. minut.

Prvi put na meču Srbija ima tri gola prednosti. "Delfini" su odlični u napadu sa igračem više, imaju perfektnu realizaciju (6/6), poslednji je golom krunisao Lazić. "Delfini" su uspeli još jednom da se odbrane sa igračem manje, ali potom prvi put na meču nisu uspeli da materijalizuju brojčanu prednost u bazenu.

Propustili su izabranici Dejana Savića nekoliko prilika da uvećaju prednost, ali odlična igra u odbrani omogućila im je da na poluvreme odu s tri gola viška - 6:3.



TREĆA ČETVRTINA

Posle četiri minuta igre u trećoj deonici nema golova. Sreća uz Grke. Golman Helena je već bio savladan posle šuta Mandića, ali je stativa sprečila loptu da uđe u gol. Koliko je druga četvrtina bila efikasna, toliko su u trećoj zatajili u ofanzivi vaterpolisti obe selekcije. Na ulasku u poslednja dva minuta pretposlednje deonice rezultat je isti kao na poluvremenu - 6:3.

Ovoga puta sreća je bila na strani "delfina". U napadu sa igračem više Grci su pogodili prečku. Rističević je "spustio roletnu", sjajnom odbranom  sprečio je rivale da, u napadu sa igračem više, smanje prednost. U poslednju deonicu Srbija ulazi s plus tri.

ČETVRTA ČETVRTINA

Pošto su se još jednom odbranili sa igračem manje, Dušan Madić postiže sjajan gol i na ulasku u drugi minut četvrte četvrtine povećava prednost Srbije. Razigrao se Dušan Mandić, svojim četvrtim golom na ovom duelu, otvorio je "delfinima" vrata četvrtfinala SP - 8:3, 2. minut. Grci su potonuli, Lazić je postigao gol u napadu sa igrače više.

Drašović je završio meč u 3. minutu završnog kvartala zbog trećeg isključenja, a Grci ni ovoga puta nisu uspeli da realizuju igrača više - 9:3, 4. minut. Sjajni Rističević je još jednom osujetio napad rivala sa igračem više. Srbija je u četvrtfinalu SP, posle pobede protiv Grčke - 9:3.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)