Capital.ba

Huavej potpisao 50 ugovora za razvoj 5G mreža, najviše u Evropi

19.07.2019. / 8:43

BRISEL, Huavei je potpisao više od 50 ugovora za razvoj 5G mreža, izjavila je juče u Briselu viša potpredsjednica kompanije Ketrin Čen.

Od 50 ugovora, ukupno ih je 28 vezano za Evropu.

Ranije ovog mjeseca, ta kompanija najavila je investicije u Italiji vrijedne 3,1 milijardu dolara.

Izvještaj Huaveija o potpisivanju ugovora uslijedio je nakon što su Sjedinjene Države odlučile da ublaže sankcije kineskom gigantu.

Međutim, zvanični Vašington ostaje odlučan u tome da bi dopuštanje Huaveiju da razvija 5G mreže u SAD predstavljalo rizik po nacionalnu bezbijednost.

Kineski tehnološki gigant saopštio je kako je spreman da potpiše ugovor o „nešpijuniranju“ sa svakom zemljom. B92

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!