Dačić desno, Pompeo, Pacoli levo

Na konferenciji u Vašingtonu sekretar spoljnih poslova SAD Majk Pompeo u prvom redu slikao se uz MSP Srbije Ivicom Dačićem, i prištinskim Bedžetom Pacolijem.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2019.

15:33

Dačić desno, Pompeo, Pacoli levo
Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Državni sekretar za spoljne poslove SAD Majk Pompeo, kao domaćin međunarodne konferencije o unapređenju verskih sloboda, na kojoj u Vašingtonu učestvuju brojni svetski zvaničnici, za zajedničku fotografiju "stavio" je do sebe sa desne strane ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića, a sa leve ministra privremenih institucija u Prištini Bedžeta Pacolija.

Pompeo, Dačić i Pacoli stoje u prvom redu, u kojem stoje važne zvanice, među kojima i Miroslav Lajčak, predsedavajući OEBS-u šef slovačke diplomatije.

Zajedničko fotografisanje, između ostalog, bilo je prilika da Dačić kratko porazgovara sa Pompeom i drugim kolegama.

Dačić je predstavljao Srbiju na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda, koja je održana juče i danas u Vašingtonu, na poziv Pompea.

Skup je bio prilika da se model poštovanja verskih sloboda u Srbiji promoviše na međunarodnom planu i nastavi dijalog sa najvišim predstavnicima administracije u Vašingtonu o stanju i unapređenju ljudskih prava i verskih sloboda, posebno na Kosovu i Metohiji.

Dačić je govorio na plenarnom delu konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: