');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

(VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK IZ ZVEČANSKE Medicinska sestra drži bebu kao da je džak, a onda je maltene baca u krevetac

Snimak medicinske sestre Đ. A. iz Zvečanske koja se krajnje bezobzirno ponaša prema jednoj bebi, štićeniku tog centra, šokirao je domaću javnost. Danas je saopšteno i da je zbog takvog ponašanja Đ. A. privremeno suspendovana sa posla.

zvečanska foto blur Foto: Blic / RAS Srbija
zvečanska foto blur

Na snimku se vidi kako Đ. A. ulazi u sobu u kojoj su bebe u krevecima, jednom rukom na boku drži dete, a drugom nešto radi na mobilnom telefonu, što je zabranjeno.

Dete zatim podiže za ruku, u blizini ramena, krajnje bezobirzno i nebezbedno i maltene ga baca u krevetac. Njeno ponašanje prema toj bebi zabeleženo na snimku krajnje je neprijatno i mučno.

Okreće se zatim prema drugom detetu i fotografiše ga mobilnim telefonom nekoliko puta, što je takođe zabranjeno, i nastavlja da radni nešto na telefonu.

Sestra privremeno suspendovana

Tim povodom oglasilo se danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je saopštilo je je direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd u Zvečanskoj, Zoran Milačić nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Đ. A. "neadekvatno ponašala prema deci", doneo je rešenje o "privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka".

- Đ. A. je u Centru počela da radi pre tri meseca, a na mesto medicinske sestre došla je preko konkursa za posao - kaže naš izvor.

U saopštenju Ministarstva za rad navodi se da "briga o deci predstavlja prioritet", a da ova ustanova godinama "predstavlja primer dobre prakse u postupanju prema mališanima".

Kako dalje saopštavaju, "svaki vid kršenja pravila određenih bazičnim programom rada i procedurama koje su ustanovljene, automatski zahteva pokretanje ovakvog postupka i brzo reagovanje".

Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.

- Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju - rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju.