YouTube Premium u Srbiji: Slušanje i gledanje bez prekida

U Srbiji je konačno dostupan servis Jutjub premijum, čija glavna karakteristika je gledanje videa bez reklama.
Jutjub mjuzik
YouTube
U okviru servisa Jutjub mjuzik možete da slušate muziku i kad niste onlajn

Ako koristite Jutjub za slušanje muzike, sigurno vam smetaju česte reklame.

U tom slučaju obradovaće vas mogućnost da možete da uživate u audio i video sadržaju bez prekida, pošto je Jutjub premijum (YouTube Premium) od sada dostupan i u Srbiji.

Premium je naslednik servisa Jutjub red.

Prvih mesec dana ovaj servis je besplatan, a korisnici koji se odluče da ga koriste i posle tog perioda, treba da plate 749 dinara mesečno da bi mogli da između ostalog:

  • gledaju klipove u pozadini - muziku možete da slušate i dok radite nešto drugo na telefonu ili tabletu
  • gledaju klipove bez reklama
  • preuzimaju klipove za gledanje/slušanje i kada nisu online

Do sada je korisnicima u Srbiji bio dostupan servis Gugl plej mjuzik (Google Play Music), preko koga je omogućeno strimovanje muzike, a sada uz pretplatu za Jutjub premijum, ovaj servis je besplatan.

Jutjub
YouTube

Kako postoje servisi Jutjub mjuzik i Gugl plej mjuzik, mnogi korisnici će biti zbunjeni. „To je očekivano kad je Gugl u pitanju", kaže Ivan Jelić, autor podkasta B Tehnopolis, dodajući da pošto su svi ti servisi u paketu Jutjub premijuma, korisnici će sami izabrati šta im se najviše dopada.

Gužva na striming tržištu?

Slušanje muzike offline i bez reklama u Srbiji je dostupno i preko servisa Dizer (Deezer).

Ova aplikacija je besplatna korisnicima pojedinih paketa kod mobilnog operatora Telenor, dok pretplatnici drugih operatora mogu da je koriste po ceni od 6.99 evra mesečno (824 dinara).

„Jutjub premijum je najdirektnija konkurencija Dizeru", kaže Jelić, spominjući da će prisustvom Guglovog servisa koji se plaća, Srbija možda biti interesantna i drugim kompanijama u toj oblasti.

Jedan od najpopularnijih servisa za strimovanje muzike Spotifaj (Spotify) još nije dostupan u Srbiji, iako se često čuju glasine da će uskoro doći na naše tržište.

Jelić spominje da su ovakve novine nešto što će koristiti ograničen krug ljudi, pošto mi nismo veliko tržište za mobilne aplikacije koje se plaćaju.

Novi Guglov servis ponudiće ekskluzivan video sadržaj.

Međutim, postoji rizik da najpopularniji kreatori sadržaja na Jutjubu počnu da stvaraju video klipova za servis koji nije dostupan svima, čime bi sadašnja besplatna verzija aplikacije bila manje atraktivna.

  • Goran

    07.12.2022 18:41
    Postoji li igde skuplja pretplata na youtube premium nego kod nas ???
  • pera

    18.07.2019 15:35
    ..
    Ja uzivam i sada uz pomoc adblockera. Ovo da, ono sto je bio zivot bez uznemiravanja, pa pocnu da te tuku reklamama, pa ce ti oprostiti ako im platis, poznato odnekud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC