Pogledajte kako je izgledala policijska akcija na aerodromu Nikola Tesla, uhapšen muškarac zbog dojave o bombi (FOTO+VIDEO)

Novosti Online/ Agencije

18. 07. 2019. u 08:16

Pripadnici MUP-a su, nakon kontradiverzionog pregleda, utvrdili da je bila lažna dojava o postavljenoj bombi, u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt

Погледајте како је изгледала полицијска акција на аеродрому Никола Тесла, ухапшен мушкарац због дојаве о бомби  (ФОТО+ВИДЕО)

Foto Mup

PRIPADNICI MUP-a su, nakon kontradiverzionog pregleda, utvrdili da je bila lažna dojava o postavljenoj bombi, u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, saopštio je MUP.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Kontradiverzione ekipe Policijske brigade u Beogradu, nakon detaljnog pregleda aviona koji je trebalo da poleti jutros oko 6 i 15 časova sa Aerodroma „Nikola Tesla“, utvrdili su da nije nađena nikakva eksplozivna naprava, te da je dojava bila lažna", navodi se u saopštenju.

MUP dodaje da je uzvršen detaljan pregled putničkog i prtljažnog dela i da nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbednost putnika.

"Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahteva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su nam pomogle prilikom tog pregleda. Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbedno svoj let sa, nažalost, zakašnjenjem“, poručio je potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Kontradiverzionoj jedinici.


UHAPŠEN 65-GODIŠNjAK ZBOG LAŽNE DOJAVE O BOMBI U AVIONU

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu policija je identifikovala i uhapsila muškarca koji je jutros izavao pometnju na aerodromu Nikola Tesla svojom lažnom dojavom da je podmetnuta bomba u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt.

Uhapšen je Zoran N. (65) koji je iz tuđeg stana i sa tuđeg telefona uputio lažnu dojavu.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden tužilaštvu na saslušanje, precizirao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.


Foto Mup




Podsetimo, iz "Lufthanzinog" aviona koji je bio u pripremi za let ka Frankfurtu u četvrtak ujutru je evakuisano 130 putnika i pet članova posade zbog dojave da je u letelici postavljena bomba.


Foto Mup



LUFTHANZA POTVRDILA EVAKUACIJU PUTNIKA ZBOG DOJAVE O BOMBI

Nemačka aviokompanija Lufthanza potvrdila je u četvrtak da let iz Beograda za Frankfurt nije obavljen zbog „bezbednosno važne poruke“, koje je kompanija dobila za ovaj let.

Foto Mup


PROČITAJTE JOŠ: EVAKUISAN SUD: Dojava bombe

„Let LH411 koji je trebalo da se obavi avionom Erbas A320 pod registracijom DAINO nije poleteo kao što je bilo planirano. Zbog „bezbednosno bitne poruke“, koju je Lufthanza dobila u četvrtak jutro za taj let, 130 putnika je bezbedno evakuisano iz aviona, i još uvek se nalazi na gejtu aerodroma u Beogradu“, navedeno je u saopštenju.


Foto Mup

Nemačka kompanija ističe da zajedno sa vlastima istražuje ovaj slučaj. Putnici, kako se ukazuje, čekaju na gejtu na dalji razvoj, a posada čeka odobrenje za sprovođenje leta.

Foto Mup

„Bezbednost i sigurnost je prvi prioritet Lufthanze“, naglašava kompanija.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Kazo

18.07.2019. 10:44

Sve lažne dojave sankcionisati zatvorom min. pet godina , ako je maloljetnik u pitanju , roditelji u zatvor !!!

bager

18.07.2019. 15:11

@ Kazo - Maloletnik u vaspitnu ustanovu zatvorenog tipa i bez prava na mobilni,,stariji,,oni od 15 godina pa navise mogu u zatvor za maloletnike do punoletstva a onda u pravi zatvor

vuk

18.07.2019. 14:38

@Crni Gruja - Ako je i tacno , totalno je glupo to raditi u danasnje vreme.To je imalo smisla pre 20 godina. Danas prvo ispituju te sto se nisu cekirali, a ako je zvao sa mobilnog to je tek teska glupost.

e naivni narode

18.07.2019. 16:35

@Crni Gruja - Lažu bre fora uhapsili da se poplaše druge budale da ne zivkaju.Ovo ti je bre titova(boljševička) škola.

Milvas

18.07.2019. 17:36

Kako su pretresali avion i prtljag isto tako da dotičnom gospodinu pretresu bubrege i ne mora pred sudiju. Kratko a efikasno.

PA IZGLEDALA JE VISE NEGO AMATERSKI

18.07.2019. 18:54

POLICAJCI BEZ IMALO ZASTITE, kontrolisu prtljag, iz kojeg u svakom momentu moze da eksplodira bomba.

Dragan

18.07.2019. 18:57

Zatvor, naravno, ali i da nadoknadi materijalnu štetu zbog kašnjenja avionai pretresa.

Боровиште!

18.07.2019. 22:07

Највероватније неки луђак из табора Ђилас Јеремић 5 год.затвора плус новчана надокнада компанији па нек се педерише колико му драго.

svensrb

19.07.2019. 09:54

Možda je to neka Teror. Organizacija koja proveravaju kako će se provesti kad to stvarno naprave?

Dile

20.07.2019. 21:23

Da plati Dasa sve troškovr koji su nastali oko pregleda aviona , a oni su sigurno veliki , pa se u buduce nece niko usuditi da slično uradi .