Šef kabineta: Merkel je dobro, namerava da odsluži ceo mandat

Kancelarka Angela Merkel je dobrog zdravlja i namerava da odsluži ceo mandat izjavio je Rojtersu šef njene kancelarije Helge Braun.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2019.

20:25

Šef kabineta: Merkel je dobro, namerava da odsluži ceo mandat
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Merkel koja je napunila 65 godina, imala je poslednjih nedelja nekoliko napada drhtavice na javnim ceremonijama, što je pokrenulo spekulacije o njenom zdravstvenom stanju, dok ona insistira na tome da je "dobro".

Braun je rekao da je kancelarka dobrog zdravlja i da je sposobna da odradi ceo mandat, do saveznih izbora zakazanih za 21. oktobar 2021. godine.

U javnosti se četvrti mandata Angele Merkel dovodi u pitanje zbog njenih napada drhtavice i mnogi se pitaju da li će se socijaldemokrate povući iz vladajuće koalicije, koju mnogi članovi te levo orijentisane stranke žele da napuste.

Braun ipak očekuje da će socijlademokrate ostati u koaliciji sa konzervativnim blokom Angele Merkel, Hrišćansko-demokratskom unijom.

On je rekao da ne veruje da će Socijaldemokrtaska partija okrenuti leđa u trenutku kada nemačka vlada mora da se pozabavi Bregzitom i da pomogne oblikovanju evropske budućnosti kada naredne godine preuzme predsedavanje Evropskom unijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: