Brazil želi da Merkosur sklopi trgovinski sporazum sa Amerikom

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro predložiće trgovinski sporazum između južnoameričkog Merkosura i SAD čim preuzme vođstvo u tom bloku, preneli su mediji.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

11:53

Brazil želi da Merkosur sklopi trgovinski sporazum sa Amerikom
Foto: Epa/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREML

Prema rečima predsednikovog portparola, nacrt tog zahteva za sporazumom već je spreman i trebalo bi u bliskoj budućnosti da bude prezentovan javnosti.

Prethodno je predsednik Argentine Maurisio Makri kazao da je njegov cilj takođe da postigne trgovinski sporazum sa Sjedinjenim Državama i da svoje napore us,erene u tom pravcu koordinira sa Brazilom.

Prošlog meseca, Merkosur i Evropska unija postigli su trgovinski sporazum o snižavanju carina, nakon dve decenije pregovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: