Vučić: Mirovne snage na Kosovu garant bezbednosti srpskog naroda 1Aleksandar Vučić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u razgovoru sa vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu generalom Todom Voltersom, da su mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vodjstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je u razgovoru zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora i istovremeno prihvatio da vrh srpske vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa Kforom.

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost medjusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.

„On je potvrdio da će Kfor i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na Kosovu. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu“, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari