Austrija: Uhapšen pošiljalac opasnih pisama

Austrijska policija ušla je u trag osobi koja je nedeljama slala pisma u kojima se nalazila opasna supstanca. Optuženi nije želeio da otkrije motiv za ovo delo.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

11:26

Austrija: Uhapšen pošiljalac opasnih pisama
Depositphotos/S Borisov

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je upozorenje parlamentu i političarima na opasne pošiljke. Jedan 39-ogodišnji stanovnik pokrajine Burgenland priznao je da je slao pisma sa hemijskom supstancom. Protiv njega je policija podnela krivičnu prijavu i on je pušten na slobodu.

Radi se o pošiljkama, koje pored pisama sadrže i male cilindrične predmeta punjene kiselinom, koji izazivaju reakcije u kontaktu sa kožom.

"Još uvek nije jasno koje je namere imao sa svojim pismima", rekao je pukovnik policije Helmut Marban. On je kazao da su i pored prvog saslušanja, mnoga pitanja otvorena.

U trag osumnjičenom policija je ušla preko pošte u kojoj je predavao pisma. Napravio je, kako tvrdi policija, jednu odlučujuću grešku, koja ga je razotkrila, ali čuvari reda neće da otkriju koju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: