17. jul  2019. 11.32  →  17.55 | Izvor: Tanjug, RTV

Novi Sad atletičarki Milici Gardašević rešava stambeno pitanje

NOVI SAD -

Atletičarka Milica Gardašević iz Novog Sada osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade seniorke u dicsciplini skok u dalj, u Švedskoj, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je danas u njenu čast priredio prijem.

video icon

Tom prilikom je rekao da će Grad nastaviti da podržava Milicu, da će rešiti njeno stambeno pitanje, te i sve druge uslove za treniranje.

milica, gardasevic, vucevic

"Htela bih da se zahvalim Atletskom klubu Vojvodina i Gradu Novom Sadu na podršci koju mi pružaju duži niz godina. Drago mi je pto sam nastavila kontinuietet osvajanja medalja nakon juniorskog evropskog prvenstva 2017. godine, kada sam se vratila sa zlatnom medaljom. Ovog puta je to bila bronza. Imala sam povredu skočnog zgloba u finalu, vremenaki uslovi mi, takoše, nisu išli na ruku, tako da sam veoma zadovoljna rezultatom", rekla je Gardašević.

Gradonačelnik Vučević kaže da je na ponos svih što iz Novog Sada dolazi toliko uspešnih sportista, među kojima je i Milica Gardašević.

Kaže da će atletičari uskoro imati svoj poseban centar za treniranje.

"Grad Novi Sad je ugovorio izradu glavnog projekta. Očekujemo do kraja 2019. i početkom 2020. godine konačni projekat. Radi se o otvorenom stadionu i hali u naselju Jugovićevo. To će biti ceo onaj novi kompleks koji gradimo zajedno sa stanovima za pripadnike službe bezbednosti, gde je predviđena nova škola i novo obdanište", najavio je Vučević.

Rekonstrukcijom stadiona "Karađorđe" biće sklonjena atletska staza.

"Tako da će atletičari imati svoj poseban centar u Novom Sadu, mir i najbolje moguće uslove za treniranje. Verujem da će tu trenirati ne samo atletičari iz Vojvodine, već da će dolaziti iz sportisti iz celog regiona", rekao je Vučević.

On je rekao i da će Grad rešiti stambeno pitanje Milice Gardašević.

"Imamo obavezu kao Grad da pomognemo Milicu da ostane u našem gradu. Verujem da će Grad rešiti stambeno pitanje za Milicu Gardašević, da se ona ovde oseća sigurnom i voljenom, da ima najbolje moguće uslove i da ćemo zajedno videti novi Atletski centar u Novom Sadu", kaže Vučević.

Tagovi
Srodne vesti