Sredstvima ministarstva do ZELENE GIMNAZIJE

Lokalne vesti - Sreda 17.07.2019 - 11:14

Udruženje građana "Naš svet, naša pravila" potpisalo je ugovor sa Ministarstvom zaštite životne sredine za projekat "Zelena Gimnazija“ kojim bi trebalo da se realizuje projekat restauriranja dvorišta Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, saopštilo je ovo udruženje.

Predviđeno sređivanje celokupnog dvorišta Gimnazije FOTO: D. Ristić/OK Radio Predviđeno sređivanje celokupnog dvorišta Gimnazije FOTO: D. Ristić/OK Radio
Partneri Udruženje građana "Naš svet, naša pravila" u ovom projektu su javna preduzeća  „Vodovod“, „Parking servis“, „Komrad“ i „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“.
 
Radovi na restauriranju, uređivanju i ulepšavanju dvorišta Gimnazije "Bora Stanković" će trajati do kraja novembra kako bi se gimnazijalcima pružio adekvatan prostor za odmor i rekreaciju
 
Projektom je predviđeno uređivanje celokupnog dvorišta Gimnazije, centralnog prilaza školi, restauracija letnjikovca u sklopu kojeg će biti podignut i tunel koji će se postaviti kao prilaz istom, postavljanje drvoreda, pokockavanja staza u parku ispred škole i unapređivanje osvetljenja oko škole.
 
- Ovaj projekat predstavlja nastavak projekta "Savremeni kutak", koji je takođe realizovalo udruženje "Naš svet, naša pravila" na konkursu Vojvođanske banke u okviru programa "Odgovorno u zajednici", i imao je za cilj pružanje modernije i efektnije edukacije podsticanjem samostalnog istraživanja i radoznalosti kod učenika. 
 
Oba projekta doprinose unapređenju Gimnazije kao obrazovne ustanove, s obzirom na to da "Zelena Gimnazija" nastoji da gimnazijalcima pruži uređen prostor za odmaranje, kao i da učini da okolina Gimnazije bude sređena koliko i njena zgrada, posle renoviranja iz 2013. godine – navodi se u saopštenju udruženja.
 
Radovi bi trebalo da budu završeni do 30. novembra ove godine, dodaju iz udruženja i ističu pomoć i podršku grada Vranja i gradske većnice za kulturu, Zorice Jović.
 
Konkursom Ministarstva zaštite životne sredine su opredeljena sredstva iz budžeta za 2019. godinu za sufinansiranje 85 projekata nevladinih organizacija u ukupnom iznosu od pedeset miliona dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Ex
17.07.2019. , 14:24
Samo jedno pitanje,a koje dvoriste ima gimnazija?