Novinarka "Danasa": Ne očekujem reakciju države, već odbranu radikala Šešelja

Novinarka lista Danas Snežana Čongradin rekla je da nije iznenađena uvredama i pretnjama koje je joj je danas u Skupštini Srbije uputio Vojislav Šešelj i dodala da ne očekuje reakciju države, već odbranu radikala Šešelja.
Novinarka "Danasa": Ne očekujem reakciju države, već odbranu radikala Šešelja
Foto: 021.rs
"Jeste gadno kad te proziva Šešelj, ali dobra strana priče je što na ovaj način teme koje su namerno cenzurisane od strane državnog aparata izlaze u javnost", rekla je Čongradin za Fonet.
 
Ona je izjavila da u Danasu radi već 16 godina i da je i ranije dobijala pretnje putem društvenih mreža. Na pitanje da li je uplašena za svoju bezbednost, novinarka Danasa je rekla da se plaši u istoj meri za sebe kao i za druge kolege.
 
Čongradin je ocenila da postoje i ozbiljnije pretnje upućene novinarima.
 
Ona ne očekuje reakciju države, ali smatra da će Vučić ukoliko dobije preporuku od "evropskih prijatelja" osuditi Šešeljevo ponašanje, mada, kako je ocenila, malo se toga u političkom životu Srbije dešava mimo volje predsednika države. Čongradin je poručila da je Šešeljevo vređanje neće sprečiti da otvara "cenzurisane teme", kao što je genocid u Srebrenici i da nema nameru da menja posao.
 
Redakcija lista Danas saopštila je da je "zgrožena primitivnim napadom" narodnog poslanika Vojislava Šešelja na novinarku tog lista Snežanu Čongradin sa govornice Doma Narodne skupštine, dodavši da je posebno šokirana pretnjama koje joj je uputio, pozivajući nadležne organe da reaguju.
 
Pretnje i uvrede Šešelja osudili su i UNS, NUNS, Inicijativa mladih, Žene u crnom, LSV, DS.
  • Andrija Šrek

    17.07.2019 10:01
    ?!?
    Čekajte, pa zav on nije bio smvtno bolestan?
  • ST

    17.07.2019 07:41
    Seselj,kao relikt proslosti,na krilima sluzbe i rezima,ponovo jase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija