SPEKTAKULARANO

PETARDA ČUKARIČKOG ZA DRUGO KOLO LIGE EVROPE: Brđani pregazili Jermene i plasirali se u narednu rundu gde ih najverovatnije čaka norveški Molde! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su danas u Jerevanu pobedili Banants sa ubedljivih 5:0 u revanš meču prvog kola.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Jermenije - Miloša Bjelinića!

Čukarički je u prvom meču, odigranom prošle nedelje na Banovom brdu, slavio sa 3:0.

Ekipa Aleksandra Veselinovića će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela norveškog Moldea i Rejkjavika sa Islanda. Molde je u prvom meču pobedio sa ubedljivih 7:1, a revanš meč ovog duela igra se u četvrtak.

Dva gola za Čukarički na današnjoj utakmici postigao je Luka Stojanović u trećem i 75. minutu iz penala, a u strelce su se upisali i Slobodan Tedić u 31, Luka Luković u 49. i Veljko Birmančević u 71. minutu.

Čukarički je na stadionu Banantsa, pred nešto više od 2.000 gledalaca, poveo iz prve prilike na utakmici i to pošto je s desne strane Tedić proigrao usamljenog Stojanovića u petercu, koji je iz prve šutirao i savladao Arjapetjana.

Banants je igrao agresivno u nastavku prvog dela, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Nemanje Belića.

Čukarički je s druge strane bio strpljiv i u 31. minutu povisio je na 2:0. Tedić je s pet metara odigrao povratnu do Stojanovića koji je ponovo iz prve šutirao, ali ovaj put Ajrapetijan je odbio loptu do Tedića koji je imao lak zadatak da zatrese mrežu Jermena.

Početak drugog dela pripao je igračima Čukaričkog, a sjajan gol postigao je Luković. On je probio po levoj strani, utrčao u šesnaesterac i gotovo iz "mrtvog" ugla šutem po zemlji loptu probacio kroz noge Ajrapetjanu za 3:0.

Domaćin je preko Aleksandra Glišića u 62. imao lepu priliku da smanji zaostatak, medjutim, njegov šut sa oko 18 metara završio je malo preko gola.

Desetak minuta kasnije Čukarički je overio plasman u drugo kolo kvalifikacija, a oba puta lopta je kroz sredinu išla ka Birmančeviću na levu stranu.

Prvo je Birmačnević sam posle proigravanja Vidosavljevića u 71. minutu izašao "jedan na jedan" sa Ajrapetjanom i lako ga savladao, da bi četiri minuta kasnije iznudio jedanaesterac, a siguran izvodjač bio je Stojanović.

1 / 7 Foto: FK Čukarički

TOK MEČA:

Kraj!

80. minut - Izbio je napadač Banantsa sam isred Belića, ali je golman Čuke pokazao svoj kvalitet i sprečio da domaćin postigne i počani pogodak.

foto: FK Čukarički

75. minut - GOOOOOOL! Stojanović sa bele tačke za ubedljivih 5:0. Njegov drugi gol na meču!

74. minut - PENAL ZA ČUKARIČKI! Probo je Birmančević, faulirao ga je Kpodo, a sudija je pokazao na belu tačku!

foto: FK Čukarički

71. minut - GOOOOOOL! Brimančević je istrčao kontru i postigao svoj prvi gol za Čuku na evropskoj sceni. Veljko je bivši igrač Partizana! Dobio je žuti karton zbog proslave gola.

59. minut - U igru ulazi Đorđević umesto Docića.

53. minut - Tedić izlazi, ulazi u igru bivši igrač Partizana Birmančević.

49. minut - GOOOOOOL! Luka Luković postiže treći gol za svoj tim. Ušao je uz čeonu liniju i matirao golmana Banantsa šutem u bliži ugao.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

45. minut - Završen je prvi deo igre. Čuku samo 45. minuta deli od drugog kola Lige Evrope.

foto: FK Čukarički

31. minut - GOOOOOOL! Tedić pogađa posle odbrane golmana Banantsa. Pokušao je Vidosavljević, lopta se odbila na peterac gde se našao Tedić koji je postigao treći gol u ovom dvomeču!

29. minut - Pokušao je Tedić iz okreta, ali je golman Banantsa bio siguran. Pre par minuta pokušao je i Bogosavac, ali lopta je otišla preko prečke. Čuka ima inicijativu na ovom meču!

foto: FK Čukarički

27. minut - Oči svih prisutnih na stadionu uprte su ka prelepoj Grkinji koja deli pravdu na ovom meču.

17. minut - Glišić je imao odličnu priliku za domaćina, ali je zakasnio na centaršut, iako je bio najbliži lopti.

13. minut - Domaćin se otvorio, Čukarički iz kontre ređa priliku za prilikom.

3. minut - GOOOOOOL! Luka Stojanović! Posle odlične asistencije Vidosavljevića.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

1. minut - Utakmica je počela. Na stadionu je oko 2.500 gledalaca.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

SASTAVI:

Čukarički: Belić, Docić, Luković, Tedić, Vidosavljević, Puškarić, Stojanović, Bogosavac, Ćirković, Šapić, Kovač.

Banants: Ajrapetjan - Ajvazjan, Kpodo, A. Voskanjan, N. Petrosjan - Baregamjan, Kamara, Dašjan - Melkonjan, Stanojević - Glišić.

16:43 - Pogledajte atmosferu oko stadiona pred početak meča.

16:33 - O kvalitetu uslova za igru i stadionu najbolje govori bazen koji se nalazi u sklopu stadiona, odmah pored svlačionica za fudbalere.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić
foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

16:28 - Sudije su izašle na zagrevanje, publika polako popunjava stadion, sve oči su uprte u ženskog sudiju.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić
foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

16:15 - Stadion je spreman za utakmicu, ali uslovi su ''pakleni'' temperatura je trenutno čak 34 stepena.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

Izabranici Aleksandra Veselinovića u Jerevan su doputovali sa visokih 3:0 ostvarenih u prvom meču na Banovom brdu, a šef stručnog štaba ističe da današnji susret njegovi igrači moraju da počnuo od nule.

"Očekujemo kvalitetu utakmicu, apsolutno smo zaboravili ono što se dešavalo na prvoj utakmici. Rekao sam i pre prve utakmice da ce ovaj dvomeč biti rešen posle poslednjeg zvižduka u Jerevanu. Počinjemo utakmicu rezultatom 0:0 sa težnjom da ostvarimo pobedu, da nametnemo svoj stil igre i da analuiramo kvalitete protivnika. Ulazimo spremni u utakmici i spremni da je dobijemo", rekao je Veselinović.

Napadač Milutin Vidosavljević istakao je da njegovi saigrači i on moraju da reprezentuju ofanzivni fudbal.

"Odradili smo jedno poluvreme u Beogradu, a Jermeniji se nadam da ćemo da obezbedimo prolaz. Najmlađa smo ekipa u Superligi, puna energije, trošimo se i ne volimo da igramo defanzivan fudbal. Sigurno se nećemo braniti, bićemo ofanzivni kao u Beogradu", rekao je Vidosavljević.

Golgeter Čukaričkog Slobodan Tedić i dvostruki strelac u prvom susretu, kaže da njegov tim ima motiv da pokaže još bolju igru u Jerevanu.

"Idemo još jače, da pobedimo i tamo. Dobar rezultat smo napravili na Banovom brdu, ali imamo motiv za još jači rad i bolje se pokašemo. Biće mnogo teže, igramo u gostima i nadam se da ćemo pobediti", rekao je Tedić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track