Sirija ostavlja Štimca i Indiju na dnu

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.07.19. | 14:25

A sebe šalje u finale Internacionalnog kupa (16.30)

Spada među najmnogoljudnije zemlje sveta, poslednjih godina ulaže u fudbal, ali nacionalna selekcija Indije ne beleži preteran rast. Stvari pokušava da promeni Igor Štimac, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i nekadašnji strateg Hajduka, Zagreba, Al Šahanije i kormilar Hrvatske.

Učešće Indije na ovogodišnjem Internacionalnom kupu bilo je ispod svih očekivanja. Trenutno su Plavi tigrovi na poslednjem mesrtu na tabeli u konkurenciji Tadžikistana, Severne Koreje i Sirije, a teško da nakon poslednjem susreta mogu da se maknu sa dna. Indijci su u prve dve runde poraženi od Tadžilkistana 4:2, a onda od Korejaca 5:2, dok je selekcija Sirije upravo sa 5:2 savladala iste te Severne Korejce. Dakle, apsolutrno je jasno zašto je Indija danas veliki autsajder.

Izabrane vesti

Dok će Indija igrati za čast i obraz, Sirija ima još veći motiv. Ona još može da se domogne finala, ali pod uslovom da pobedi. Eventualni remi označio bi kraj takmičenja na turniru za Sirijce.

Štimac je preuzeo Indiju u junu, a od tada je vodio četiri utakmice, u kojima je samo uspeo da savlada Tajland, dok je na preostala tri susreta poražen.

MEĐUNARODNA PRIJATELJSKA

Utorak
16.30: (6,00) Indija (4,20) Sirija (1,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara