Linkovi

SzS: Zahtev za susret za Makronom poslat 9. juna


Građani mašu francuskim i srpskim zastavama tokom posete predsednika Francuske Beogradu, 15. jula 2019.
Građani mašu francuskim i srpskim zastavama tokom posete predsednika Francuske Beogradu, 15. jula 2019.

Opozicioni blok Savez za Srbiju saopštio je u utorak da je molba za susret za predsednikom Francuske poslata 9. jula na adresu ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolinija, ali isto tako i da veruje da iz tehničkih razloga nije stigla do Emanuela Makrona i da su sigurni da je u pitanju posledica nenamernog diplomatskog nesporazuma.

Savez će imati mogućnost da najužem timu predsednika Makrona predstavi viđenje realnog stanja u Srbiji, kao i situacije u regionu, a u saopštenju SzS se ističe važnost odnosa sa Francuskom, uz ocenu da su odnosi dve zemlje važniji i trajniji od bilo koje vlasti.

Takođe, Savez u saopštenju ističe da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom susreta sa Makronom još jednom zloupotrebio položaj šefa države za svoje stranačke interese, poslovne kombinacije i ličnu promociju.

Makron je tokom posete Beogradu izjavio da se neće sastati sa predstavnicima srpske opozije, jer je inicijativa prekasno stigla, ali da postoji stalni dijalog sa Ambasadom Francuske u Srbiji.

Odgovarajući na pitanja novinara, Makron je podsetio da su svi bili prisutni na proslavi Dana pada Bastilje, kao i da je inicijativa za susret stigla kasno, kada je program posete bio gotov.

XS
SM
MD
LG