Zanimljivosti

Par kupio ukletu kuću koja je inspirisala hit horor: Čudne stvari se događaju

Par kupio ukletu kuću koja je inspirisala hit horor: Čudne stvari se događaju
Foto: N.N. | Par kupio ukletu kuću koja je inspirisala hit horor: Čudne stvari se događaju

Avanturistički par iz SAD-a kupio je kuću koja je inspirisala horor Prizivanje (The Conjuring, 2013.), a sad kažu da se čudne stvari događaju u njoj.

Hvaljeni horor temelji se na istinitoj priči o porodici Peron (koja je živjela u Harisvilu, Roud Ajlend u 70-im godinama prošlog vijeka) i Edu i Lorejn Vorin, slavnim istražiteljima paranormalnog.

Nakon što je njezin supruge preminuo, Lorejn je postala savjetnica na filmu, kao i na njegovim nastavcima, što je dalo određeni kredibilitet filmu. 

Andrea Peron, najstarija od petero Peronovih kćeri koje su živjele u kući do 1980-ih, stoji pri svojoj tvrdnji da su zli duhovi živjeli sa porodicom u kući. U intervjuu za USA Today Lorejn Voren govorila je o svom vremenu u seoskoj kući u Harisvilu - uključujući i seansu koju su izveli.

 

"Stvari koje su se tamo odvijale bile su tako nevjerovatno zastrašujuće", rekla je Lorejn. "Govoriti o tome i danas utiče na mene."

"Mislila sam da ću se onesvijestiti", kaže Andrea o iskustvu. "Moja majka počela je govoriti jezikom koji nije sa ovoga svijeta i glasom koji nije njen. Njezina stolica je levitirala i bačena je preko sobe", kaže.

Što se tiče para koji je nedavno kupio "ukletu" kuću, i oni kažu da su imali čudnih iskustava. 

"Otvarala su se vrata i čuli smo korake i kucanje", Kori Hajnzen, novi vlasnik, kaže za Sun Journal. "Teško mi je bilo biti tamo. Nemam osjećaj nečega zlog, ali možete reći da se puno stvari događa u kući."

"Čitavo putovanje bilo je zastrašujuće - iz brojnih razloga koji nisu paranormalni - i uzbudljivo istovremeno", kaže Dženifer Hajnzen. "Sviđa mi se to da imamo priliku podijeliti dom sa drugima."

Par kaže da planira otvoriti svoju novu kuću za turiste i istražitelje, kasnije ove godine nakon velikog renoviranja.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije