Novi detalji zločina u Knjaževcu: Od svađe do porodične tragedije

Sinoć oko 20 sati u naselju Crvenjski put u Knjaževcu dogodila se porodična tragedija u kojoj su dve osobe ubijene iz vatrenog oružja, a još dvoje teško povređeni. U svoje unuke i zeta pucao je deda Nenad Ronić posle porodične svađe i tuče.

Na licu mesta stradali su 38-godišnji zet Jastreb Asanović i 19-godišnji unuk Ivan Ronić. Posle sukoba rođaka, deda Nenad Ronić otišao je kući i vratio se s puškom.

Komšija se odvažio i u jednom trenutku oteo je pušku Roniću. Pitanje je da se to nije dogodilo, da li bi ovaj zločin bio još teži.

"To je bilo opasno, plašio sam se, preskočio, tako sam odlučio, nisam mogao to da gledam. Bila je puška 'kalašnjikov', trideset metaka, samo je jedan ostao u šaržeru", priča komšija Miloš Stefanović.

U pucnjavi su teško povređene 20-godišnja Romana Ronić, snaha, i 16-godišnji unuk. Zbog težine povreda prebačeni su u KC u Nišu.

"Nakon obrade primarnih prostrelnih rana grudnog koša pacijentkinja je u stabilnom stanju. Šesnaestogodišnji dečak primljen je na kliniku za dečiju hirurgiju sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta i on je isto stabilnih vitalnih parametara", navodi Goran Milošević iz KC Niš.

Komšije kažu da se tragedija nije mogla naslutiti, ali stručnjacu upozoravaju da verbalni i fizički sukobi mogu da dovedu do takvog ishoda.

"S obzirom na sam kontekst u kome ljudi danas žive i na nagomilana osujećenja, činjenica je da su prosto mehanizmi za kontrolisanje ponašanja sve manji", objašnjava Sanja Sretić iz Centra za socijalni rad u Nišu.

Nenad Ronić, star 63 godine, pokušao je da pobegne posle zločina ali ga je policija ubrzo uhapsila. Za oružje iz kog je pucao nije imao dozvolu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво