VUČELIĆ PROGOVORIO O DUGU CRNO-BELIH: Partizan u minusu između 21,5 i 22 miliona (VIDEO)
Foto: Kurirsport

izveštaj

VUČELIĆ PROGOVORIO O DUGU CRNO-BELIH: Partizan u minusu između 21,5 i 22 miliona (VIDEO)

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić pričao je o finansijskom stanju kluba.

Prvi čovek "parnog valjka" je, iako je prethodno naveo da je dug crno-belih "precizan i u cifru tačan", rekao da je on između 21,5 i 22 miliona evra.

"Finansijski izveštaj nije proizvoljan i vrlo je konkretan, to je verifikovana procena apsolutno svih državnih i nadležnih organa. Dug je vrlo precizan,evidentiran u cifru i iznosi… između 21,5 i 22 miliona evra", rekao je za TV Partizan predsednik crno-belih, posle sednice Skupštine, koja je bila zatvorena za javnost.

Pre četiri godine dug crno-belih, kada je nova uprava predvođena Zoranom Popovićem došla na čelo kluba, procenjen je na oko 15 miliona evra.

"Revizorske kuće su pre četiri godine utvrdile da je dug Partizana 15-ak miliona. Međutim, skrivena dokumentacija i raznim drugim razrešenjima sporova, pre svega oko Andrije Živkovića... došli smo do toga da je taj dug očigledno bio oko 22 miliona".

Predsednik Partizana je istakao da je aktuelna uprava do sada vratila oko 12 miliona evra duga zaostavštine prethodnih uprava, kao i da postoje potencijali da se trenutni dug "uspešno servisira".

Pre nekoliko dana, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izneo je tvrdnju da je Fudbalski klub bio u malom plusu kada je on "gledao finansijsku dokumentaciju". On je sadašnju upravu FK Partizan nazvao "nesposobnom".

Vučelić je preneo i ostale detalje o kojima se raspravljalo na sednici Skupštine.

"Pričali smo o svim problemima, o medijskim napadima na Partizan, a pre svega o finansijskoj situaciji, o pripremama za takmičenje, o prelaznom roku, Evropi… Ukazali smo na slabosti u radu. Partizan je prošlu sezonu igrao slabije od očekivanog. Ukazali smo i na okolnosti zbog kojih se to dogodilo, nekada su one vantakmičarske", naveo je prvi čovek "parnog valjka".

Svi izveštaji na Skupštini su usvojeni i dostavljeni u pisanoj formi.

"Imamo razloga za zadovoljstvo, za brigu i samokritiku, što smo takođe uradili", podvukao je Milorad Vučelić.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track