Dačić: Kako Haradinaj poštuje ulogu Francuske videlo se i u Berlinu

Ivica Dačić je prokomentarisao izjavu Ramuša Haradinaj o ulozi Francuske u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.07.2019.

21:30

Dačić: Kako Haradinaj poštuje ulogu Francuske videlo se i u Berlinu
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dačić je ironično prokomentarisao: Vidim koliko Haradinaj poštuje ulogu Francuske.

Pojasnio je da se to videlo i prilikom nedavnog sastanka u Berlinu, te poručio da je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji u svakom slučaju dobra poruka i za Prištinu, s obzirom da on ne ide tamo već dolazi u Beograd.

"Vidim koliko Haradinaj poštuje ulogu Francuske. Oni više ne znaju gde udaraju", rekao je Dačić gostujući na Prvoj TV i ispričao kako se Haradinaj poneo na sastanku u Berlinu, omalovažavajući, kako je naveo, i Merkelovu i Makrona.

"Oni su mu u jednom momentu rekli: 'Ukinite takse, a mi ćemo da obezbedimo da se ukinu vize' našta je Haradinaj rekao 'A ko će to nama da garantuje?'", rekao je Dačić i dodao da je Haradinaj time pokazao da Makron i Merkelova za Prištinu nisu nikakva garancija.

Dačić je ocenio da se Haradinaj ne bi tako ponašao da "nema neku zaledjinu iza sebe" i dodao da je pitanje ko ustvari želi da stvarno dođe do napretka u dijalogu između Beograda i Prištine.

"Dajte da prvo počnemo da se ponovo vode pregovori, a ne da se ovako Priština ohrabruje da stalno vrši neke jednostrane akte", rekao je Dačić.

Na prijemu u francuskoj ambasadi u Prištini, povodom Dana pada Bastilje, Haradinaj je rekao da je uloga Francuske u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine sve veća i pozvao Makrona da se još više angažuje na rešavanju tog pitanja.

"Koristim ovu priliku da zahvalim na tome i pozovem francuskog predsednika da se još vise angažuje na rešavanju ovog pitanja. Ono što je sada potrebno jeste pronalaženje okvira za uzajamno priznanje postojećih granica između Kosova i Srbije, koje je ključno za dalji dijalog", rekao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: