Neverovatan preokret Đokovića za petu titulu u meču za istoriju na Vimbldonu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je svoju petu titulu na Vimbldonu, nakon što je u finalu savladao Rodžera Federera sa 3:2 (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12).
Meč je trajao pet sati i jedan minut, što je najduže finale u istoriji Vimbldona.
 
U odlučujućem setu Đoković je spasio dve meč lopte koje je imao Federer na svoj servis i potom ostvario veliku pobedu u prvom meču Vimbldona, koji je rešen u taj-brejku petog seta. Tako je odbranio trofej u Londonu i ukupno peti put u karijeri osvojio taj prestižni turnir.
 
Sada ima ukupno 75. ATP trofeja, a 16. na grend slem turnirima, dva manje od Nadala i četiri manje od Rodžera. Srpski teniser je danas pobedio Švajcarca peti put zaredom i u međusobnim susretima vodi sa 26:22.
 
Ovo je ujedno bilo treće finale Vimbldona u kom su se sastali Đoković i Federer, gde naš teniser ima sve tri pobede.
 
Tok meča:
 
Prvi set je obilovao razmenama i nadmudrivanjem sa osnovne linije, ali je igra Đokovića bila prilično anemična. Ipak, ušlo se u taj-brejk, u kojem se bolje snašao Đoković, preokrenuo rezultat sa 3:5 na 7:5 i poveo u svom devetom finalu.
 
Drugi set protekao je u apsolutnoj dominaciji Federera, koji je tri puta oduzeo servis Đokoviću, čiji je kvalitet igre i udaraca značajno opao. Na kraju 6:1 za izjednačenje.
 
Treći set bio je svojevrstan rimejk prvog, Federer je bio u inicijativi, Đoković se branio i odbranio do novog taj brejka, u kojem ponovo biva bolji i koncentrisaniji za 7:4 i novo vođstvo u setovima.
 
Četvrti set je bio ujednačen do petog gema, kada je Novakove nešto slabije servise Švajcarac koristi i pravi dva brejka, od kojih je Novak jedan uspeo da vrati ali ne i drugi, pa je završen rezultatom 6:4.
 
U peti set oba igrača ušla su opreznije i igrali sa manje rizika. Prvi do brejka došao je Novak u šestom gemu, ali je Federer odmah uzvratio. Ipak, finiš je doneo još mnogo drame.
 
Federer dolazi do brejka i servisa za pobedu kod rezultata 8:7, ima 40:15 i dve meč lopte, ali ponavlja se istorijsko finale sa US opena, Đoković dobija četiri uzastopna poena. Potom se maraton nastavio do rezultata 12:12, i taj brejka koji je za peti set uveden ove godine. On je pripao Đokoviću za odbranu titule i peto podizanje pehara u Londonu.
  • Dado

    15.07.2019 14:00
    Jedini koji nas ne bruka i proslavlja širom sveta, a ne svi političari ne znaš koje jadniji i gori i starlete, rijaliti i ostala go...
  • Teniser amater

    15.07.2019 07:41
    bilo je ogromno uzivanje gledati velicanstveni mec izmedju ova dva giganta svetskog tenisa . fantastican tenis kakav i dolikuje Novaku i Federeru .
    Bravo Novace , bravo Federer .
  • rasha

    15.07.2019 07:10
    bravo nole
    @Branislav
    "Publika mi se zgadila mada je nikada nisam komentarisao. "

    Juce su veliki deo publike cinili Svajcarci .
    I sasvim je normalno da ce navijati za svog zemljaka .
    Bilo bi malo cudno da Svajcarci navijaju za Novaka a ne za svog Federera .
    Svako navija za svog , zar ne ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).