Utorak, 25.11.2003.

15:47

Po pitanju kidnapovanih i nestalih ništa nije urađeno

Izvor: Beta

Default images

Članovi Udruženja nestalih i kidnapovanih lica sa Kosova i centralne Srbije ocenili su u utorak na sastanku sa predstavnicima UNMIK-a u Koordinacionom centru u Kosovskoj Mitrovici da ništa nije urađeno po pitanju sudbine nestalih i kidnapovanih. Članovi Udruženja nestalih i kidnapovanih iz Beograda, Kruševca, Niša, Gračanice, Kosovske Mitrovice i Velike Hoče razgovarali su sa predstavnikom Centralne kriminalističke istražne jedince pri UNMIK policiji Malkolmom Starkom. Ispred udruženja kidnapovanih govorio je Milorad Spasić koji je podsetio da je od dolaska UNMIK-a i KFOR-a na Kosovo kidnapovano 1.960 osoba od kojih preko 1.000 Srba. Stark je rekao da UNMIK-ova centralna Kriminalistička istražna jednica imala dojavu da su na oko 1.000 lokacija na Kosovu i Metohjiji postojali logori za kidnapovane koji su se nalazili po kućama, zgradama, fabrikama i sprotiskim centrima. "Sva mesta smo obišli i na većini od njih pronašli ostatke logora ali nismo pronašli nijednog kidanpovanog ni nestalog", rekao je Stark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: