14. jul  2019. 12.54  →  18.17 | Izvor: Tanjug, FoNet

Dve srebrne medalje za srpske kajakaše na EP

RAČICE -

Srpski kajakaš Bojan Zdelar osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore i mlade seniore u češkim Račicama. Srebro i za Stefanovića.

Zdelar je u jednosedu na 500 metara osvojio srebrno, pošto je stazu izveslao za 1:37.933, i kroz cilj je prošao sa samo 34 stotinke zaostatka za pobednikom trke Jakubom Zavrelom iz Češke, dok je bronzana medalja pripala je Jonu Voldu iz Norveške (1:38.785).

"Izveslao sam još jednu dobru trku. Iako nije zlato ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam svoj trenutni maksimum i to je bilo dovoljno za srebro. Konkurencija je izuzetno jaka, a momak koji je pobedio je bio i svetski rekorder u seniorskoj konkurenciji, tako da sam zadovoljan što sam došao do još jedne medalje u ovakvoj konkurenciji", rekao je Zdelar za sajt Kajakaškog saveza Srbije.

Ovo je druga medalja za srpskog reprezentativca na EP, pošto je juče osvojio zlato u jednosedu na 1000 metara.

Srebro i za Stefanovića

Reprezentativac Srbije u kajaku Strahinja Stefanović osvojio je srebrnu medalju u jednosedu na 200 metara na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Račicama.

Stefanović je trku završio u vremenu 36,800 sekundi, dok je novi šampion Evrope Badri Kavelašvili iz Gruzije bio 90 hiljaditih delova sekunde brži.

Bronzanu medalju osvojio je Ukrajinac Dmitro Danilenko u vremenu 37,125 sekundi.

Tagovi