14. jul  2019. 08.14  →  18.28 | Izvor: Tanjug, RTV

Putnička vozila na izlasku iz Mađarske ka Srbiji čekaju tri sata

NOVI SAD -

Putnička vozila na mađarskom graničnom prelazu Reske na izlazak iz zemlje ka Srbiji čekaju tri sata, radi 10 traka, saopštio je u podne Auto-moto savez Srbije.

 

video icon

Na našem graničnom prelazu Horgoš, prema podacima Uprave granične policije, na ulaz u Srbiju zadržavanja su 45 minuta.

granicniprelaz batrovci jpg

Čekanja na ostalim graničnim prelazima su: Preševo na izlaz 20 minuta, Kelebija na ulazu 30 minuta, Gradina na izlaz 60 minuta i Batrovci na ulaz u Srbiju 45 minuta.

Na naplatnim stanicama Niš i Stara Pazova čeka se 15 minuta

Na naplatnoj stanici Stara Pazova vozila se zadržavaju 15 minuta, a isto je i na naplatnoj stanici Niš.

Na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Najopterećeniji putevi ka Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj

U Srbiji je večeras pojačan saobraćaj, a najopterećeniji su putevi koji vode ka Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj, saopštio je AMSS.

Na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, najduža su zadržavanja na mađarskom prelazu Reske, na izlazu iz zemlje, gde se čeka tri sata.

Na Gradini se čeka 60 minuta, na Preševu, na ulazu i izlazu iz zemlje, 40 minuta, na Horgošu na ulaz u zemlju se čeka oko pola sata.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Teretnjaci najduže čekaju na graničnom prelazu Šid, na izlazu iz zemlje, oko četiri sata. Na prelazima Kelebija i Batrovci zadržavanja su oko dva sata.

AMSS napominje da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, a tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije", na naplatnoj stanici Stara Pazova, u smeru ka Beogradu čekanja su oko 15 minuta, a na naplatnoj stanici Nais oko 15 minuta.

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

 

 

Tagovi