Najnovije vesti
Vesti Svet
Ukrajinski nacionalisti protestovali zbog najave filma

Ukrajinski nacionalisti protestovali zbog najave filma

Ukrajinski nacionalisti organizovali su proteste ispred zgrade Službe bezbednosti Ukrajine u Kijevu zahtevajući da se ne emituje film Olivera Stouna "U borbi za Ukrajinu", javila je ukrajinska televizija "Gromadske".

NE KORISTITI!! NEPOZNAT AUTOR
NE KORISTITI!! NEPOZNAT AUTOR

Prvobitno je bilo planirano da protesti budu održani blizu televizije "112 Ukrajina", koja je nameravala da emituje film američkog režisera, ali je lokacija promenjena nakon što je zgradu televizije ranije danas pogodila granata. Napad na zgradu izvršen je nakon objave o filmu na ukrajinskoj televiziji.

Državni tužilac u Ukrajini Jurij Lutsenko rekao je da će televizija krivično odgovarati ukoliko prikaže Stounov film. Televizija "112 Ukrajina" pozvala je ranije međunarodne organizacije da reaguju u vezi sa pritiskom i pretnjama koje su počele da im stižu zbog objave o novom filmu. Televizija je prenela da su Stoun i ukrajinski dokumentarista Igor Lopatenok u filmu pokušali da shvate krizu u Ukrajini, piše "Sputnjik".

Oni su, pre svega, razmatrali incident u Kerčkom moreuzu, a Stoun je za potrebe filma intervjuisao i ruskog predsednika Vladimira Putina.