TADIĆ ZA “NOVOSTI”: Karijeru završavam u Ajaksu

N. Iljukić

13. 07. 2019. u 08:40

Ne postoji bolje mesto u Evropi ili svetu da se vidi kako jedan klub raste od najmlađih kategorija, pa do seniorskog tima, od ovog kluba. Ako ikada postanem trener, voleo bih da moj tim igra kao Ajaks - rekao je Dušan

ТАДИЋ ЗА “НОВОСТИ”: Каријеру завршавам у Ајаксу

Dušan Tadić Foto: AP

DO 2023. godine igrač, verovatno i kapiten Ajaksa, a onda do 2026. godine školovanje za trenera "kompljanika". Ovo su skoro svi detalji vrlo neobičnog ugovora koji je naš internacionalac dušan Tadić (30) potpisao pre nekoliko dana sa direktorom šampiona Holandije Edvinom Van der Sarom.


Jedan od najboljih fudbalera Srbije je u razgovoru, za "Novosti", otkrio šta ga je motivisalo da potpiše sedmogodišnji ugovor sa Ajaksom i šta to, zapravo, znači za nastavak njegove karijere.


PROČITAJTE JOŠ: Tadić veran Ajaksu


- Ugovor koji sam potpisao je možda neobičan i nesvakidašnji, ali je i dokaz koliko sam Ajaks doživeo kao klub u kojem može da se napreduje iz dana u dan. Tako je bilo kada sam došao u Amsterdam prošle godine, tako je i danas - priča Tadić.


"Kopljanici" očigledno imaju neke mnogo dugoročnije planove sa Tadićem, jer će on do 2023. godine sigurno igrati u veznom redu ili napadu kluba, a posle toga će u Ajaksovoj akademiji fudbala da se uči i trenerskom zanatu.


- Ne postoji bolje mesto u Evropi ili svetu da se vidi kako jedan klub raste od najmlađih kategorija, pa do seniorskog tima, od ovoga kako to rade u Ajaksu. Ako ikada postanem trener, voleo bih da moj klub igra kao Ajaks. Nema sumnje da ću u Amsterdamu završiti igračku karijeru. O kapitenskoj traci trenutno ne razmišljam, jer je to manje važna stvar od onoga šta su naši ciljevi za sledeću sezonu - dodaje Tadić.



Zna se vrlo dobro šta je jedna od bolnijih rana u istoriji Ajaksa. Nema sumnje da je to polufinale Lige šampiona od pre nekoliko meseci, kada se u dramatičnom revanšu u Amsterdamu plasmanu u veliko finale radovao londonski Totenhem.


- Taj meč je na svima nama ostavio dubok trag. Osvajanjem titule prvaka Holandije dobili smo priliku da se ponovo borimo za odlazak u elitno takmičenje. Malo je neobično što nam do nove Lige šampiona trebaju još dva kola kvalifikacija. Dakle, cilj je da ponovo budemo u takmičenju u kojem smo mnogo uživali i mnogo se razočarali prošle sezone - kaže Tadić.


ODBIO KINU

NEKOLIKO kineskih klubova su ovog leta imali bogatu ponudu za Dušana Tadića, ali je on odlučio da ostane u klubu za koji je od prošle sezone odigrao 56 utakmica i dao 38 golova, uz čak 24 asistencije.

- Zaista mi je sjajno u Amsterdamu. Osećam da je jedna sezona malo za ono što mogu da pokažem u dresu Ajaksa - kaže Tadić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije