Najnovije vesti
Vesti Svet
"NIJE HTEO DA KVASI UNIFORMU I CIPELE" Skandal na plaži kod Zadra, policajac sa strane posmatrao muškarca (73) dok je umirao u moru

"NIJE HTEO DA KVASI UNIFORMU I CIPELE" Skandal na plaži kod Zadra, policajac sa strane posmatrao muškarca (73) dok je umirao u moru

Stariji muškarac stradao je danas poslepodne na Kraljičinoj plaži u Ninu, pred očima prestravljenih kupača. Njegova supruga (70) u teškom je stanju vozilom Hitne pomoći prevezena u zadarsku bolnicu, piše Zadarski.hr.

zadar Foto: Profimedia
zadar

Tragedija se dogodila nešto pre 16 sati, kada je, prema rečima očevidaca, jednome od supružnika pozlilo u moru, a drugi mu je pritekao u pomoć. Međutim, 73-godišnjak je uprkos pomoći preminuo, dok je njegova supruga u besvesnom stanju izvučena iz mora.

U potpunom šoku, neko od kupača je pozvao Hitnu pomoć i policiju. Prva je došla Hitna pomoć, došao je i mrtvozornik koji je ustanovio smrt 73-godišnjeg hrvatskog državljanina, kao i da na njegovom telu nema tragova nasilja.

Hitna pomoć je ženu u nesvesti odvezla u bolnicu.

Policija je takođe, prema rečima dežurnog policijskog službenika u zadarskoj policiji, obavila uviđaj.

Međutim, kupači koji su posmatrali tragediju i pokušavali da pomognu, uočili su i da je policajac, koji je došao, stajao na priličnoj udaljenosti, navodno kako ne bi pokvasio uniformu.

- Svi su se turisti okupili i pomagali, a on je stajao na udaljenosti do pedesetak metara i nije uopšte pomagao jer mu je bio problem, morao je proći kroz vodu dubine dvadesetak centimetara i širine desetak metara, a gospodin ne bi pokvasio cipelice. Trebalo je prvi da pomogne u oživljavanju... – reči su svedoka.

Upitan da li su te informacije tačne, dežurni policajac u Zadru je novinarima najpre kazao da su oni oko 16 sati dobili dojavu da je na predelu Kraljičine plaže u Ninu dvojici starijih osoba pozlilo, te da je tamo odmah došla Hitna pomoć, kao i mrtvozornik.

- Naš je službenik došao je nakon njih, obavili smo uviđaj – kazao je.

Na pitanje novinara Zadarskog da li je tačno da se policijski službenik nije približavao unesrećenima zbog toga što je do njih trebalo hodati plićakom, dežurni policajac je rekao da nije bio tamo i da ne može to potvrditi, ali da moramo razumeti da su policajci u uniformi.

- Oni koji su pomagali bili su u kupaćim kostimima, a naš policijski službenik nosi uniformu. Tamo jeste plićak, uz to je sve prepuno peska i morate razumeti da u uniformi ne može, ako nije nužno, ulaziti u more, kao ostali kupači – kazao je dežurni policajac u OKC-u Zadru.

Očevidac je pohvalio ekipe Hitne pomoći.

"Oni su kroz more protrčali i jedna ekipa je oživljavala smrtno stradalog gospodina oko sat vremena, uz pomoć turista", kazao je potreseni očevidac, piše Zadarski.hr.