NIKAD VOJNI POLIGON: Održan drugi protestni skup za očuvanje Sinjajevine.

M. S.

12. 07. 2019. u 21:16

Građani Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja i Danilovgrada, stočari i pčelari sa ovog području, kao i ekolozi i svi ljubitelji prirode u Crnoj Gori stali u odbranu

НИКАД ВОЈНИ ПОЛИГОН: Одржан други протестни скуп за очување Сињајевине.

Foto GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Građani Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja i Danilovgrada, stočari i pčelari sa ovog području, kao i ekolozi i svi ljubitelji prirode u Crnoj Gori, neće dozvoliti da planina Sinjajevina i lokalitet Savine vode postanu vojni, odnosno poligon za artiljerijska i pešadijska gađanja, što je namera Ministarstva odbrane i Vlade Crne Gore.

Ovo je u petak na drugom protestnom skupu na prelepoj planini, održanom pored crkve Ružice kazao predstavnik Građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" Aleksandar Milatović, koji je sa nekoliko stotina svojih istomišljenika u petak "položio zakletvu", kao i na prethodnom skupu, da će braniti planinu.

- Evropska unija dala je pare za studiju izvodljivosti, jer je nameravala da se ovde formira park prirode, a ne poligon sa koga bi nas trovali - kazao je Milatović, koji je predočio činjenicu da se samo za četiri meseca koliko stočari i pčelari borave na katunima, dobrom organizacijom može zaraditi čak 11 miliona evra! Milionski prihodi mogući su i od turizma.

- Pošto se poteže priča o patriotizmu, tvrdim da smo mi patriote, jer čuvamo državu, prirodne lepote, a ne podrivamo je - kazao je Slobo Šuković koji je tako odgovorio na saopštenje Ministarstva odbrane u kome je između ostalog dovedena u pitanje lojalnost državi građana koji se bune protiv gradnje poligona.

MINISTARSTVO: NEMA ŠTETE

Prvi bismo bili za zaštitu svakog dela teritorije Crne Gore, pa i Sinjajevine, da postoji iole kakva mogućnost uništavanja, a dve nove analize potvrđuju da vežbovno-strelišni poligon na toj planini ne može izazvati negativne ekološke posledice. Na taj način opovrgnute su sve sumnje da bi korišćenje prostora Sinjajevine moglo izazvati bilo kakve negativne ekološke posledice, poručeno je pred početak protesta na Sinjajevini iz Ministarstva odbrane.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

bager

12.07.2019. 21:54

Glavno i najvece zlo vam je u Podgorici,,izvadite djavola iz kabineta i okacite ga na najvislje drvo ali i sve one koji ga brane za saku para

Груја

12.07.2019. 22:48

Не ваља им Радовче па сад се окомили на Сињајевину!?