Ratku Mladiću pozlilo, pa vraćen u ćeliju

S.S.R.

12. 07. 2019. u 11:40

Generalu je u četvrtak, dok je razgovarao sa suprugom Bosom koja mu je bila u poseti, pozlilo i hitno je prebačen kod lekara

Ратку Младићу позлило, па враћен у ћелију

U Sheveningenu Mladić nema uslove za kvalitetno lečenje Foto EPA

GENERAL Ratko Mladić vraćen je u petak u pritvor u Sheveningenu posle noći provedene u bolnici zbog zdravstvenih problema. Njemu je u četvrtak, dok je razgovarao sa suprugom Bosom koja mu je bila u poseti, pozlilo i hitno je prebačen kod lekara.

Kako nam je ispričao sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, Darko Mladić, generalu je počela da se koči desna strana tela i osetio je probadanja u predelu grudnog koša.

- Čuo sam se sa ocem. Javio se iz pritvorske jedinice. Tegobe su manje i bolje se oseća. Rekao mi je da su mu lekari kazali da nema novih problema sa srcem. Takođe mi je preneo da mu glavu nisu snimali. Nadam se da ćemo ovoga puta dobiti lekarsku dokumentaciju brže, jer se dešavalo da čekamo i po dva, tri meseca, a važno je da se dijagnostika uradi što pre - rekao je za "Novosti" Darko Mladić.



Čim je vraćen u pritvor, u posetu mu je ponovo došla supruga Bosa, koja je već nekoliko dana u Hagu.

Na statusnim konferencijama, odbrana Mladića stalno ukazuje na to da general ima zdravstvenih tegoba, da mu je iz dana u dan sve lošije, a da su najveći problemi kardiovaskularni.

Glavni problem je, prema rečima advokata Branka Lukića, to što je "kalcifikovano više od 50 odsto Mladićevog mozga, na kojem su lekari uočili i degenerativne promene". Zbog zakrečenja krvnih sudova znatno je povećana i mogućnost od srčanog udara.

Na poslednjoj konfereciji u junu, Lukić je rekao da je njegov branjenik već imao srčani udar u haškom pritvoru 2013. godine.

- Medicinsko osoblje u Sheveningenu registrovalo je da Mladić često pati od srčane aritmije, ali da to ne može naneti štetu njegovom zdravlju. Neškodljiva srčana aritmija ne postoji, ni u medicinskoj teoriji, ni u praksi - rekao je Lukić.


Haški tribunal je 2017. godine osudio Mladića na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina, a odbrana je uložila žalbu. On je 12. marta ove godine u Hagu dočekao 77. rođendan.

DEVETORICA UMRLA U ZATVORU

SRBIJA poslednjih deset godina traži da haški osuđenici služe kazne u našoj zemlji. Većina njih su ljudi u godinama, a u najtežem položaju su Milan Martić i Dragomir Milošević.

Ministarka pravde Nela Kuburović govorila je više puta da većina osuđenih Srba nemaju adekvatnu medicinsku zaštitu:

- Devetorica Srba umrla su tokom izdržavanja kazne, a neki i pre okončanja postupka pred Tribunalom.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Вук Вукша

12.07.2019. 12:32

Не дај се генерале , жив био сто година. Па да те дочекамо !

TIG

12.07.2019. 13:25

General Mladic bez kapi krivice sedi u zatvoru, najbolje zelje samo mogu da posaljem, u Srebrenici ubijeni su uveliko teroristi a u zatvor je sto je zapadu pokazao pesnicu ili ko naivan misli da sedi zbog kojekakvi zlocin, zivela oslobodjena srpska Srebrenica, Srpska, Srbija i sve sto je iskreno i istinsko srpsko

vili

12.07.2019. 17:50

@Dule Tošić - Tacno ,ali kao veoma los covjek I vojnik.Ovo je prvi puta u Srpskoj istoriji da se general krio po kokosinjcima I kojekakvin stalama kao kakva baba.

Miki-Zg

12.07.2019. 21:24

@Dule Tošić - vili .Uživaj Ti u moralnosti Gotovine -kriminalcu -pljačkašu banaka ,zločinci Norcu ,,Krstičeviću ,Zagorcu ,Medvedu i drugim kokošarima ,a generalima .Ima ih Hr. više od SAD-a !

vili

12.07.2019. 21:46

@Dule Tošić - Ko kaze da je Gotovina (I svi ostali )moralna osoba.Poenta citave price je da jedan general, komadant jedne vojske, ne moze sebi da dozvoli da bude zarobljen u nekom kokosinjcu kao kukavica.Gotovina ,ma kakav olos bio to sebi nikada nebi dozvolio.Ovdje je pitanje vojnicke casti ,hrabrosti dostojanstva itd.

dora

12.07.2019. 14:15

Zasto nema nista o Petrovdanskom stradanju Srba u Podrinju,razumem svetske madije,ali nase nikako,izgleda da se stidimo Srpskih zrtava dok druge moramo da postujemo.

Ljube

12.07.2019. 15:23

Generale ,stidim se sto pripadam vremenu i ljudma koji su Vasizrucili tom nacistickom sudu .Zivela pravoslavna Srbija .

Za ovaj savet mi dodjete 100 evra

12.07.2019. 15:44

Savo se vi nadajte, mozda se i vama vrate Izetbegovic, Tudjman i Djindjic.

čiča gorio

12.07.2019. 21:40

Oni generali i vijonici što se Što idadoše soju JNA. Oni ubiše 1000 vojnika (srbke dece) kad ostaše besvoje Braće Hrvata i muslimana? Pa nalagaše i osudiše poštene Generale regularne Armije. I nije ih sram, nemaaju obraza? Jednoč ste slagali više vam nikada nećemo verovati?